Wonderkind Havertz stelt Bosz gerust met duidelijke boodschap

Reacties

Julian Brandt vertrok anderhalve maand geleden voor 25 miljoen euro naar Borussia Dortmund, maar Kai Havertz belooft Bayer Leverkusen voor het komende seizoen wél trouw te blijven.

Wonderkind Havertz stelt Bosz gerust met duidelijke boodschap

Brandt (23) en Havertz (20) waren in het afgelopen seizoen de absolute sterspelers bij Leverkusen en werden daardoor in verband gebracht met een lucratieve transfer. Brandt werd verleid door Dortmund en Havertz stond volgens Duitse media in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. Het toptalent heeft echter goed nieuws voor Peter Bosz: hij wil niet weg.

'Voor mij is het al een tijdje duidelijk dat ik voor het komende seizoen in Leverkusen zal blijven, zonder enige twijfel', zegt Havertz in gesprek met de Süddeutsche Zeitung. 'Ik voel me erg goed bij de club en ik denk dat ik me hier nog goed verder kan ontwikkelen. Het is logisch dat er geruchten zijn over een transfer, maar ik ben nooit in de buurt geweest bij een akkoord met een andere club. Bayer Leverkusen is voor nu de juiste club voor mij.'

Hij legt de nadruk op de woorden "voor nu". 'Op een dag wil ik wel een volgende stap maken', geeft Havertz toe. 'Maar het heeft geen zin om daarover te praten. Mocht het ooit tot een transfer komen, dan weet ik zeker dat niemand bij de club boos op me zal zijn. Een speler wil gewoon het meest mogelijke uit zijn loopbaan halen, dat is heel normaal.'

Havertz is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen en speelde tot dusver 105 officiële wedstrijden in het eerste elftal. In het afgelopen seizoen maakte hij zeventien competitiedoelpunten, waarmee hij een groot aandeel had in het succes van de ploeg van Bosz. Leverkusen eindigde als vierde in de Bundesliga en speelt daardoor in het komende seizoen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.