Wonderkind Gabriel Jesus neemt City direct bij de hand

Manchester City had woensdagavond geen kind aan West Ham United. De ploeg van Pep Guardiola zette de uitwedstrijd probleemloos om in een 0-4 overwinning.

Grote man bij City was het Braziliaanse wonderkind Gabriel Jesus. De pas negentienjarige aanvaller kreeg van Guardiola het vertrouwen als spits tegen West Ham en liet zien waarom in Brazilië de ogen beginnen te schitteren bij mensen die het over hem hebben. Met een assist en een doelpunt was de nieuweling goud waard, maar vooral zijn dribbels kregen de voetballiefhebbers op de banken.

In de zeventiende minuut schakelde City razendsnel om na dom balverlies van West Ham. De Bruyne stuurde Gabriel Jesus weg, die op zijn beurt de Belg weer feilloos bediende. Doelman Darren Randolph kon slechts toekijken hoe de bal in de hoek verdween: 0-1. Vier minuten later werd de wedstrijd al min of meer beslist door David Silva, die van dichtbij binnenwerkte na een uitstekende actie en dito voorzet van Leroy Sané.

Leroy Sané (links) en Gabriel Jesus wisten elkaar tegen West Ham United veelvuldig te vinden in het veld.

Daarmee was het leed nog niet geschied voor West Ham in de eerste helft. Zes minuten voor rust gingen Gabriel Jesus en Raheem Sterling diep. Laatstgenoemde ontving de steekpass van Sané en legde feilloos breed richting zijn Braziliaanse aanvalspartner, die met een simpele intikker zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte: 0-3.

West Ham zette daar slechts één mogelijkheid tegenover. Linksback Aaron Cresswell faalde oog in oog met doelman Willy Caballero, die de voorkeur kreeg boven de veelvuldig bekritiseerde Claudio Bravo. In de 65ste minuut werd het zelfs 0-4. Na een overtreding van debutant José Fonte op Sterling benutte Yaya Touré feilloos de toegekende strafschop. Daar bleef het bij, ook omdat invaller Sergio Agüero niet meer tot scoren kwam.

Door de zege heeft City na 23 wedstrijden 46 punten, slechts één punt minder dan nummer twee Tottenham Hotspur en nummer drie Arsenal. Liverpool heeft ook 46 punten, maar blijft nummer vijf City vanwege een beter doelsaldo voor. Koploper Chelsea is met 56 punten nog steeds ver weg. West Ham moet het doen met een elfde plaats.