Wondergoal Shaqiri kroon op ruime zege Liverpool tegen United

Reacties

Liverpool heeft in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) een ruime overwinning geboekt op aartsrivaal Manchester United: 1-4. Het is de tweede zege op rij voor de ploeg van Jürgen Klopp in de strijd om de International Champions Cup, na de winst op Manchester City enkele dagen geleden. Er werd verloren van Borussia Dortmund.

Wondergoal Shaqiri kroon op ruime zege Liverpool tegen United

Bij Liverpool begonnen met Fabinho, Virgil van Dijk, James Milner, Mohamed Salah en Sadio Mané de nodige beoogde basiskrachten in de basis, aangevuld met spelers die vorig seizoen veel op de bank zaten en jonge talenten. Bij United was er plaats voor onder meer Timothy Fosu Mensah, Tahith Chong deed als invaller twintig minuten mee.

Vanaf minuut één was het krachtsverschil tussen Liverpool en United duidelijk. De ploeg van manager José Mourinho was volledig afhankelijk van Alexis Sánchez, de enige beoogde basisspeler in de ploeg, en werd bij vlagen weggespeeld door Liverpool. De 0-1 in de 28ste minuut was dan ook terecht. Sadio Mané benutte een strafschop na een overtreding op Salah.

Toch gingen de ploegen rusten met een gelijke stand. Na een half uur schoot Andreas Pereira, die een verleden heeft bij PSV en vorig seizoen nog verhuurd werd aan Valencia, op prachtige wijze een vrije trap tegen de touwen. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de tweede helft liep Liverpool uit naar een 1-4 overwinning.

In de 66ste minuut schoof invaller Daniel Sturridge de 1-2 binnen, voordat de eveneens ingevallen Sheyi Ojo een kwartier voor tijd de 1-3 maakte vanaf de penaltystip. Toen moest het hoogtepunt voor de ruim 100.000 toeschouwers in Michigan nog komen.

Dat hoogtepunt kwam er acht minuten voor tijd. De van Stoke City overgekomen Xherdan Shaqiri, die eveneens inviel, zette met een fabelachtige omhaal de 1-4 op het scorebord. Ook de ingevallen Chong kon slechts met open mond kijken naar het prachtdoelpunt van Shaqiri, die daarmee tevens voor de einstand zorgde..

Opstelling Manchester United: Grant (46. Pereira); Fosu-Mensah, Bailly, Tuanzebe (81. Williams), Darmian; Herrera (81. Bohui), McTominay, Mitchell (71. Chong); Mata (71. Fred), Sánchez (81. Gomes), Pereira

Opstelling Liverpool: Grabara (46. Kelleher); Fabinho (67. Grujic), Van Dijk (65. Gomez), Klavan (46. Phillips), Moreno (65. Robertson); Milner (67. Chirivella), Camacho (68. Jones), Lallana (46. Woodburn); Salah (46. Shaqiri), Solanke (65. Sturridge), Mané (46. Ojo)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.