Wonder van Anfield: boze Wijnaldum laat het vuur branden als nooit tevoren

Reacties

Zijn vreugde was groter dan normaal, als uiting van de opgekropte frustratie. Georginio Wijnaldum heeft alle reden om met alle genoegen terug te denken aan die memorabele zevende mei in 2019.

Wonder van Anfield: boze Wijnaldum laat het vuur branden als nooit tevoren
© Pro Shots

'Anfield is een nachtmerrie die na verloop van tijd zal blijven bestaan', zei Gérard Pique na het Catalaanse debacle in Liverpool, waar ondanks een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd het Champions League-avontuur eindigde. MARCA noemde de nederlaag van 7 mei een jaar na dato zelfs het begin van een annus horribilis voor Barcelona, dat zowel op als buiten het veld struikelend verder ging.

Sinds de pijnlijke exit werd het niet meer rustig in Camp Nou. Trainer Ernesto Valverde moest uiteindelijk het veld ruimen, voorzitter Josep Maria Bartomeu kwam onder vuur te liggen in een Barça-gate en de coronacrisis zorgde daarop voor nog meer financiële en bestuurlijke problemen in Camp Nou.

Aan de andere kant van de medaille van 7 mei was er de ongekende vreugde-uitbarsting van The Reds, die uit een schier kansloze positie ontsnapten en in staat bleken het Wonder van Anfield realiteit te maken. De finale van de Champions League werd bereikt (en gewonnen).

Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Wijnaldum. De Oranje-international was die avond in mei tot zijn grote frustratie op de bank begonnen. De boosheid over zijn reserverol gebruikte hij als extra motivatie en niet zonder succes. Gini zal onlosmakelijk verbonden blijven aan het Wonder van Anfield.

'Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk', zei de Oranje-international zelf na de wedstrijd. 'Niets is onmogelijk, dat hebben we aangetoond. Ik was heel boos op Jürgen Klopp dat ik op de bank moest beginnen. Daarom moest ik iets doen toen ik mocht invallen.'

Met twee goals deed Wijnaldum dat. Hij zorgde als invaller voor een magische avond, waarop Klopp zijn gelijk kreeg. 'Terugkijkend kunnen we zeggen dat het allemaal goed is afgelopen', zei Gini. 'We zullen nooit weten wat er zou zijn gebeurd als de manager me had laten beginnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.