Wolves-icoon Ikeme stopt na jaar strijden tegen ziekte

Reacties

Carl Ikeme heeft een punt gezet achter zijn voetballoopbaan. Bij de 32-jarige doelman van Wolverhampton Wanderers werd een jaar geleden acute leukemie vastgesteld. Na een zwaar jaar met chemotherapie besloot de Nigeriaan te stoppen.

Wolves-icoon Ikeme stopt na jaar strijden tegen ziekte

Ikeme kwam in de zomer van 2017 met extreem hoge bloedwaarden terug van vakantie en na onderzoek werd de ziekte bij hem vastgesteld. Sindsdien keepte de Nigeriaan geen enkele wedstrijd meer. Afgelopen seizoen promoveerde Wolves naar de Premier League en plaatste Nigeria zich voor het WK, maar Ikeme stond bij beide teams niet onder de lat.

Het gaat inmiddels wel goed met de gezondheid van Ikeme, die vorige maand aangaf op weg te zijn naar volledig herstel. Bij Wolves klinkt niets anders dan lof voor de keeper. 'Carl is meer dan alleen een speler', zegt voorzitter Jeff Shi op de clubsite. 'Hij is een broer voor ons en een belangrijk deel van de Wolves-familie.'

Ikeme speelde al sinds zijn veertiende bij Wolves en doorliep er de jeugdopleiding. Na negen verhuurperiodes was de doelman sinds het seizoen 2012/13 de eerste keus. Ikeme kwam tot meer dan tweehonderd wedstrijden voor Wolves.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.