Wolves breekt transferrecord voor Portugees toptalent

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft zaterdag een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Premier League-club heeft zich versterkt met Fábio Silva, het achttienjarige toptalent van FC Porto.

Wolves breekt transferrecord voor Portugees toptalent
© Pro Shots

Volgens Engelse media betaalt Wolverhampton veertig miljoen euro voor Silva, die ook gevolgd werd door veel Europese topclubs. Wolverhampton profiteert echter van de warme relatie met zaakwaarnemer Jorge Mendes. De Portugees is namelijk ook de belangenbehartiger van Silva, die de tiende Portugees in de selectie van de Engelse subtopper wordt.

Rond Silva ontstond in Portugal een zelfde soort hype als bij João Félix. De aanvaller werd zowel de jongste debutant als de jongste doelpuntenmaker in de historie van FC Porto. Eind 2019 tekende hij een langdurig contract met een clausule ter waarde van 125 miljoen euro. Het was veelzeggend over de waardering van de club voor het toptalent, dat eerder ook in de jeugd van Benfica speelde.

Silva was de sterspeler bij de ploeg van FC Porto die in 2019 de Youth League won en werd op jonge leeftijd dus al bij de A-selectie gehaald. Daar kwam hij afgelopen seizoen tot 21 officiële wedstrijden bij Porto, dat in eigen land de landstitel en de beker pakte.

De jonge Silva is met zijn stevige transfersom de duurste aankoop in de historie van Wolves. Dat record neemt hij over van Raúl Jiménez, die voor 38 miljoen euro overkwam van Benfica. Silva wordt normaal gesproken op termijn ook de opvolger van Jiménez in het basiselftal van trainer Nuno Espírito Santo (ook een Portugees, overigens). 

Bekijk hier al onze video's
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.