Wolfsburg pakt punt zonder Jonker en Bazoer, Bayern aan kop

Reacties

VfL Wolfsburg pakte dinsdagavond zonder de ontslagen trainer Andries Jonker én Riechedly Bazoer een punt tegen Werder Bremen. Bayern München is in ieder geval voor even weer koploper in de Bundesliga na een zege op Schalke 04.

Wolfsburg pakt punt zonder Jonker en Bazoer, Bayern aan kop

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 1-1
Martin Schmidt, de opvolger van de afgelopen maandag ontslagen Jonker, had in zijn selectie plaats voor slechts één Nederlander: Paul Verhaegh. Bazoer zat op de tribune, samen met de geblesseerde Jeffrey Bruma. Schmidt zag zijn nieuwe ploeg na een half uur op voorsprong komen tegen Werder. Liverpool-huurling Divock Origi schoof een voorzet van Paul-Georges Ntep binnen. In de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte via Fin Bartels, die een afgeslagen voorzet binnenkopte: 1-1.

Waar Wolfsburg voor rust de betere partij was, was Werder dat in de tweede helft. De bezoekers verzuimden echter wel om te winnen. Thomas Delaney raakte de paal met een poeier van afstand en Theodor Gebre Selassie deed even later hetzelfde, maar dan in het strafschopgebied. Beide teams schieten niet bijster veel op met een punt. Werder staat zestiende met twee punten en Wolfsburg twaalfde met vijf punten.

'Wolfsburg was te hoog gegrepen voor Andries Jonker'

Schalke 04 - Bayern München 0-3
Met negen punten uit vier duels was Schalke 04 prima aan het seizoen begonnen, maar een goed resultaat tegen Bayern München leek er al vroeg niet meer in te zitten. Na een handsbal in het strafschopgebied knalde Robert Lewandowski raak vanaf elf meter. Vier minuten later maakte James Rodríguez zijn eerste goal voor de Duitse kampioen. Op aangeven van Corentin Tolisso schoot de Colombiaanse huurling van Real Madrid de bal zonder moeite achter doelman Ralf Fährmann.

James had ook een groot aandeel in de 0-3 van Bayern. De middenvelder omspeelde twee verdedigers en bracht invaller Arturo Vidal met een bekeken wippertje in stelling. De Chileen drukte succesvol af in de rechterbovenhoek. Bayern heeft nu twaalf punten uit vijf duels en gaat daardoor aan kop, al komt de concurrentie later deze week nog in actie. Schalke zakt naar de vijfde plaats en blijft steken op negen punten.

James Rodríguez maakte zijn eerste treffer voor Bayern München.
James Rodríguez maakte zijn eerste treffer voor Bayern München.

FC Augsburg - RB Leipzig 1-0
FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, kwam uitstekend uit de startblokken tegen RB Leipzig, de verrassing van vorig seizoen. Michael Gregoritsch opende al na vier minuten de score uit een counter. Alfred Finnbogason was de aangever. Vervolgens had Leipzig vooral in de tweede helft een overwicht, maar de ploeg drukte dat niet uit in de score. Het bleef bij 1-0, waardoor Augsburg met tien punten op gelijke hoogte komt met Borussia Dortmund en Hannover 96. Die clubs spelen woensdagavond. Leipzig staat achtste met zeven punten.

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 2-0
Het gepromoveerde VfB Stuttgart bood Borussia Mönchengladbach goed partij, maar moest in de tweede helft toch buigen. Raffael drukte twee keer af. Eerst uit een voorzet vanaf rechts van Nico Elvedi en een kwartier later vanaf de strafschopstip. Vlak voor het einde kreeg de spits een publiekswissel, Raúl Bobadilla verving hem. Gladbach heeft nu acht punten na vijf duels en staat op de zevende plaats. Stuttgart staat op de elfde plek met zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.