Woedende Courtois dient aanklacht in tegen Wilmots

Reacties

Thibaut Courtois heeft besloten om samen met zijn vader voormalig bondscoach Marc Wilmots aan te klagen. De doelman van Chelsea en de Belgische nationale ploeg is van mening dat er sprake is van laster en eerroof.

Woedende Courtois dient aanklacht in tegen Wilmots

Wilmots noemde de vader van Courtois in 2016 al eens de mol die informatie vanuit de Belgische selectie doorspeelde aan de pers en herhaalde dat dinsdag tegenover beIN Sports. 'Waar ik een probleem mee heb, is dat ik mijn tactische bespreking om zes uur doe en dat mijn basiselftal om kwart over zes al op sociale media staat. Dat wil zeggen dat een speler de opstelling verkocht heeft. En dat is erg. Journalisten vertelden me dat ze bewijzen hadden dat het vader Courtois was.'

Dat Wilmots niet met bewijs op de proppen kwam, maar toch besloot de publiciteit op te zoeken heeft voor woede gezorgd in het kamp-Courtois. 'De heer M. Wilmots herhaalt dus - niet voor het eerst - in het openbaar en gratuit de beschuldigingen die een aanslag vormen op mijn eer en mijn reputatie, net als ten opzichte van mijn vader. Wij hebben dan ook samen besloten een strafklacht in te dienen met burgerlijke partijstelling uit hoofde van laster en eerroof', laat Courtois in een statement weten.

Courtois gold als een van de criticasters van Wilmots. De harde kritiek van de doelman op de tactische keuzes van de bondscoach zorgden voor wrevel, al benadrukte Wilmots dat hij niet rancuneus is en persoonlijk ook niets tegen Courtois heeft. Vader Courtois reageerde eerder vandaag al woedend: 'Ik heb nooit van mijn leven een opstelling doorgespeeld aan een journalist! Nooit. Het is onzin. Ik haat lekken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.