Woede bij Feyenoord en zelfs PEC geeft het toe: geen rood na handsbal

Reacties

De arbitrage bij PEC Zwolle – Feyenoord heeft zondag de woede van de uitclub op zijn hals gehaald. Onderwerp van discussie was een handsbal van Maikel van der Werff in de laatste twintig minuten.

Woede bij Feyenoord en zelfs PEC geeft het toe: geen rood na handsbal
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord liep in Zwolle achter de feiten aan, nadat Bram van Polen vlak voor rust de score had geopend. In de 67ste minuut trok Luis Sinisterra met een ietwat gelukkige goal de stand gelijk, waarna Feyenoord op zoek ging naar meer. Met invaller Bryan Linssen leek Feyenoord hard op weg naar de 1-2, maar Van der Werff blokkeerde de bal richting Linssen met zijn arm.

Omdat Van der Werff de laatste man van PEC Zwolle was, leek rood op zijn plaats. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf echter geel. VAR Joey Kooij keek naar de situatie, maar besloot niet in te grijpen. Dit leidde tot grote woede in het veld en in de dug-out van Feyenoord. Assistent-trainer Marino Pusic had snel de beschikking over beelden aan zijlijn, tot een kalmere reactie vanaf de Feyenoord-bank leidde dit niet. Om de gemoederen tot bedragen te brengen, ging Van den Kerkhof naar de zijlijn, waarna trainer Arne Slot de arbiter toesneerde dat het bewust hands was bij een doorgebroken speler.

Opvallend genoeg leek PEC Zwolle het eens te zijn met de lezing van Feyenoord. Op Twitter stelde de club dat de VAR waarschijnlijk nootjes aan het halen was of andere beelden tot zijn beschikking had.

Kort na dat moment werd het duel overigens stilgelegd omdat de PEC-aanhang vuurwerk op het veld gooide. Enkele minuten na dat moment stonden de spelers weer op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.