WK-droom Kluivert duurt voort ondanks noodweer in Havana

Het was een grote chaos in Havana, waar Curaçao de return in de WK-kwalificatie afwerkte tegen Cuba. In de rust zorgde een hoosbui voor grote regenval, waarbij het ook hevig onweerde. De bliksem sloeg in op de tribune naast de kleedkamer van de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert. Curaçao speelde met 1-1 gelijk, waardoor het eiland zich plaatste voor de derde ronde.

De arbiters voerden in de rust langdurig overleg of de wedstrijd nog wel kon worden uitgespeeld.  In korte tijd kwam het hele stadion onder water te staan. Cuba wilde liever pas de volgende dag verder spelen. De ploeg kwam vlak voor rust met een minder te staan, nadat doelman Sandy Sanches de Curaçaose spits Gino van Kessel met een vliegende tackle had getorpedeerd en de rode kaart ontving.

Na oponthoud van ruim twee uur besloot arbiter Jafeth Perea uit Panama alsnog om verder gegaan. In de tussentijd hadden de Cubanen de helft van Curaçao grotendeels watervrij gemaakt, zodat het aanvallen voor het thuisland makkelijker zou worden. Curaçao moest daarentegen in het resterende deel van wedstrijd aanvallen op een helft vol plassen. De ploeg van Kluivert hield met het nodige kunst- en vliegwerk stand, waardoor het Caribische eiland feest kon vieren.