WK-loting: België en Rusland gelukkig, Iberische confrontaties voor Marokko

Reacties

Marokko wacht een zware opgave om de eerste WK-ronde te overleven, waar gastland Rusland goed lootte. Ook België mag tevreden zijn met het lot.

WK-loting: België en Rusland gelukkig, Iberische confrontaties voor Marokko

Rusland ontloopt in de groepsfase de grootste voetballanden. Het gastland, dat groep A aanvoert, wacht na de openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië ook Uruguay en Egypte in de eerste ronde.

Duitsland begint de jacht op titelprolongatie tegen Mexico. Die Mannschaft speelt verder in de groepsfase tegen Zuid-Korea en Zweden, dat Nederland in de kwalificatie en Italië in de play-off uitschakelde.

Het in Pot 1 geplaatste Portugal wacht een interessante start van het toernooi, aangezien buurland Spanje de eerste tegenstander zal zijn. Als sluitstuk wacht voor Portugal een duel met een oude bekende, want de Portugees Carlos Queiroz is bondscoach van Iran. Marokko, met onder anderen Karim El Amadi, Hakim Ziyech en de broers Amrabat, completeert Groep B.

De groep van Frankrijk, dat in de WK-kwalificatiegroep van Nederland eerste werd, is interessant met Denemarken, Australië en Peru. België kan met tevredenheid terugkijken op de loting. Van de eerste drie tegenstanders is alleen Engeland zwaar aangezien Panama en Tunesië niet hoog staan aangeschreven in de mondiale voetbalwereld.

Argentinië en Brazilië kunnen in de eerste ronde meer weerstand verwachten. Lionel Messi cum suis moeten het opnemen tegen Kroatië, debutant IJsland en Nigeria. Neymar en co krijgen te maken met Servië, Zwitserland en Costa Rica.

'Het lijkt of Poetin deze poule besteld heeft voor Rusland'
'Denk niet dat Argentinië blij is met deze tegenstanders'
'Ziyech is in balbezit de belangrijkste speler van Marokko'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.