Gastland Rusland opent WK over 195 dagen tegen Saoedi-Arabië

Reacties

De loting is achter de rug en het aftellen is nu echt begonnen: over 195 dagen gaat het WK in Rusland van start. Het gastland opent (zoals gebruikelijk) het toernooi, met een groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Dit duel wordt op 14 juni gespeeld in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou.

Gastland Rusland opent WK over 195 dagen tegen Saoedi-Arabië

Rusland en Saoedi-Arabië staan op de tweede donderdag van juni om 18.00 uur tegenover elkaar voor de eerste groepswedstrijd van het WK 2018. In het Olympisch Stadion in de hoofdstad worden in totaal zeven WK-duels gespeeld, waaronder ook een halve finale en de finale. Laatstgenoemde wedstrijd staat voor 15 juli op de rol; de eindstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Rusland en Saoedi-Arabië zijn ingedeeld in Groep A, die verder bestaat uit Egypte en Uruguay. Aan het toernooi doen zoals bekend in totaal 32 landen mee; het Nederlands elftal is er voor het eerst sinds 2002 niet bij. Voor Rusland is het WK na de Olympische Winterspelen van 2014 het tweede grote sportevenement sinds de val van de Sovjet-Unie.

Elf speelsteden
Op het WK in Rusland worden de wedstrijden in twaalf verschillende stadions gespeeld, verdeeld over elf steden. In Moskou staan twee WK-stadions: de overige speelsteden zijn Sint-Petersburg, Sotsji, Nizjni Novgorod, Kazan, Saransk, Jekaterinenburg, Kaliningrad, Samara, Volgograd en Rostov aan de Don. Al deze steden liggen in het westelijke deel van Rusland; het grootste tijdsverschil heeft Nederland met Jekaterinenburg, waar het vier uur later is.

Het WK van 2018 is de 21ste mondiale eindronde die gespeeld wordt. Brazilië won vijf van de eerdere toernooien en is daarmee recordhouder; Duitsland werd vier keer wereldkampioen. Datzelfde geldt voor Italië, maar de Italianen zijn net als Nederland niet van de partij in Rusland en krijgen dus niet de kans om dit aantal verder uit te breiden. In de afgelopen zomer werd het toernooi om de Confederations Cup gewonnen door Duitsland, dat ook een van de favorieten is voor het WK.

'Denk niet dat Argentinië blij is met deze tegenstanders'
'Ziyech is in balbezit de belangrijkste speler van Marokko'
'Het lijkt of Poetin deze poule besteld heeft voor Rusland'
Belangrijke data voor het WK van 2018:  
14 juni 2018Openingswedstrijd, Rusland - Saoudi-Arabië (18.00 uur)
30 juni tm 3 juli 2018Achtste finales
6 en 7 juli 2018Kwartfinales
10 en 11 juli 2018Halve finales
14 juli 2018Strijd om de derde plek
15 juli 2018Finale (17.00 uur)

De volledige loting: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.