WK al ten einde voor Pauw en debutant Ierland ondanks fraaie cornergoal

Het Ierland van bondscoach Vera Pauw is na twee duels al uitgeschakeld op het WK voor vrouwen. De WK-debutant ging in het tweede groepsduel onderuit tegen Canada.

Canada
2 - 1
Ierland
Ierland

Pauw wist dat ze na de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen gastland Australië een resultaat nodig had om in de race te blijven voor een plek bij de laatste zestien. De start was nog hoopgevend, want na vier minuten opende aanvoerder Katie McCabe al de score door een corner in een keer raak te krullen.

De fraaie treffer betekende de eerste van Ierland in de WK-historie, maar er bleek meer nodig om Canada af te troeven. Vlak voor rust kwam de Olympisch kampioen op gelijke hoogte door een eigen goal van Megan Connolly, zeven minuten na de hervatting draaide Adriana Leon (Manchester United) de score om.

Het dapper strijdende Ierland had nog genoeg tijd om uitschakeling te voorkomen, maar bleek ondanks verwoede pogingen van uitblinker McCabe niet opgewassen tegen Canada. En dus zit het WK er na twee duels al op voor de ploeg van Pauw, aangezien Australië of Nigeria donderdag op minimaal vier punten zal komen.