Witte rook uit Amsterdam: Ajax heeft Ocampos binnen

Reacties

Ajax heeft de komst van Lucas Ocampos officieel gemaakt. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Sevilla: na afloop van het seizoen hebben de Amsterdammers een optie tot koop.

Witte rook uit Amsterdam: Ajax heeft Ocampos binnen
© Pro Shots

Met het aantrekken van Ocampos (28) heeft Ajax de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony binnen. De deal had nogal wat voeten in aarde: Ajax leek Ocampos in eerste instantie te gaan kopen van Sevilla, maar de Raad van Commissarissen ging niet akkoord met de afgesproken transfersom van twintig miljoen euro. Ook toen de vraagprijs werd verlaagd naar vijftien miljoen euro zette de RvC van Ajax het licht niet op groen.

De technische leiding van Ajax weigerde om de handdoek in de ring te gooien en bereikte woensdag een akkoord met Sevilla over een huurdeal, met een optie tot koop. Daar kon de RvC wél mee leven. Naar verluidt betaalt Ajax nu vier miljoen euro en moet het nog eens zestien miljoen euro overmaken als het over wil gaan tot een definitieve transfer. Die bedragen zijn niet officieel gecommuniceerd. 

Ajax wordt de zevende club in de loopbaan van Ocampos, die begon bij River Plate en via AS Monaco, Olympique Marseille, Genoa en AC Milan in 2019 bij Sevilla terechtkwam. Hij speelde 135 wedstrijden voor de Spanjaarden, waarvan drie in het lopende seizoen. Ocampos stond in de eerste speelronde nog in de basis en viel bij de twee wedstrijden die volgden in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.