Ajax akkoord met Manchester United over recordtransfer Antony

Reacties

Ajax en Manchester United zijn akkoord over Antony. De clubs maken melding van een transfer van de 22-jarige aanvaller, die voor 95 miljoen euro de overstap maakt. Het is een recorddeal voor de Amsterdammers. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot honderd miljoen euro.

Ajax akkoord met Manchester United over recordtransfer Antony
© Pro Shots

Antony behoorde in de laatste twee competitieduels van Ajax niet tot de wedstrijdselectie, omdat hij niet volledig gefocust was op zijn club. De Braziliaan stuurde aan op een transfer naar Engeland en ziet zijn droom nu uitkomen. Hij wordt herenigd met Erik ten Hag, onder wie hij twee volledige seizoenen speelde. In totaal speelde Antony 82 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 24 keer scoorde en 22 assists gaf.

São Paulo ontving twee jaar geleden 15,75 miljoen euro voor Antony en bedong een doorverkooppercentage van twintig procent op de winst bij een toekomstige transfer. Bovendien heeft de club recht op 2,7 procent opleidingsvergoeding. Hoewel Ajax een recorddeal sluit voor Eredivisie-begrippen, moet de club dus een aanzienlijk deel van de transfersom afstaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.