Witte rook: Kovac definitief nieuwe trainer Bayern München

Reacties

Bayern München heeft vrijdag bevestigd dat Niko Kovac na dit seizoen de nieuwe trainer wordt. De huidige oefenmeester van Eintracht Frankfurt zal op korte termijn een driejarig contract tekenen bij Der Rekordmeister. Zijn broer Robert zal als assistent fungeren.

Witte rook: Kovac definitief nieuwe trainer Bayern München

Kovac (46) zal zich moeten ontfermen over de erfenis van Jupp Heynckes, die na dit seizoen met pensioen gaat. 'We hebben gisteren overeenstemming bereikt', meldt technisch directeur Hasan Salihamidzic in gesprek met Bayern TV.

'Niko was speler bij Bayern, hij kent de structuur en het DNA van de club zeer goed. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste keuze is.' Kovac speelde tussen 2001 en 2003 in totaal 34 Bundesliga-duels voor Der Rekordmeister.

Bij Eintracht Frankfurt had hij een doorlopend contract, maar daarin was wel een clausule opgenomen waarin stond dat hij altijd naar Bayern mocht vertrekken, mits er een transfersom zou worden overgemaakt. Na 29 speelrondes in de Bundesliga bezet Kovac heel knap de vijfde plaats met Eintracht Frankfurt. Eerder was de oud-prof werkzaam als trainer van de Kroatische nationale ploeg, waarmee hij al in de eerste ronde strandde op het WK 2014.

Heynckes
Volgens Duitse media wilde de Bayern-leiding het liefst dat Heynckes zijn pensioen nogmaals uit zou stellen, maar de bijna 73-jarige oefenmeester liet zich niet overhalen. Heynckes volgde in het najaar de ontslagen Carlo Ancelotti op en kreeg Bayern binnen een mum van tijd weer aan het voetballen.

Bayern maakt zelfs nog kans op alle drie de hoofdprijzen. De formatie van Arjen Robben is al kampioen en is doorgedrongen tot de halve finale van de strijd om de Duitse beker en Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.