Witte rook in Barcelona: Traoré keert terug op oude nest

Reacties

Adama Traoré maakt het seizoen af bij Barcelona, dat de komst van de 26-jarige vleugelspeler heeft bevestigd. Traoré komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. Voor de aanvaller is het een bijzonder weerzien: hij speelde tussen 2004 en 2015 namelijk al bij de Catalanen.

Witte rook in Barcelona: Traoré keert terug op oude nest
© Pro Shots

Traoré was een gewilde speler deze transferperiode. Naast Barcelona mengde ook het Tottenham Hotspur van manager Antonio Conte zich nadrukkelijk in de strijd om de achtvoudig Spaans international. Volgens verschillende media legde hij een aanbieding van de Noord-Londense club naast zich neer en was hij zelfs bereid te wachten tot komende zomer om zijn terugkeer naar Barcelona te voltooien. Zover kwam het echter niet, op huurbasis maakt Traoré nu al de overstap naar de Catalanen.

De rappe en fysiek sterke Traoré speelde in dit seizoen twintig Premier League-wedstrijden voor Wolves. Hierin maakte hij één doelpunt. Als het aan Barça-trainer Xavi ligt, is Traoré niet de laatste aanwinst deze transferwindow. De Spaanse oefenmeester hoopt nog altijd Álvaro Morata naar Camp Nou te halen. Een overstap die wellicht doorgang kan vinden, aangezien Morata na de komst van Dusan Vlahovic naar Juventus niet meer de eerste spits is in Turijn.

Barcelona heeft een optie tot koop op Traoré bedongen. Volgens Spaanse media gaat het om een (niet verplichte) koopoptie van dertig miljoen euro. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Adama Traoré
Meer over Adama Traoré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.