Witsel houdt EK-droom België levend tegen Oostenrijk

De Belgen hebben uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie door op bezoek bij concurrent Oostenrijk te winnen: 0-2. Axel Witsel was de grote man.

Witsel houdt EK-droom België levend tegen Oostenrijk

België, voorafgaand aan het cruciale duel geplaagd door blessures van onder meer doelman Silvio Proto, Toby Alderweireld en Romelu Lukaku, wist dat het moest winnen om op koers te blijven voor plaatsing voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Georges Leekens begon getergd aan het duel in het Ernst Happel-stadion en beleefde een droomstart.

Al na zes minuten spelen pakten de bezoekers de leiding, toen Axel Witsel uit een uitstekende voorzet van rechtsback Steven Defour achter de grabbelende doelman Jürgen Macho kopte: 0-1. Daarna was het Oostenrijk dat aan de hand van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic en Marc Janko, de huidige spits in Enschede, de rug rechtte.

Oostenrijk dicteerde, terwijl België zich beperkte tot tegenhouden en via Moussa Dembélé en Nacer Chadli in de tegenaanval voor een aantal plaagstootjes zorgde. Tot scoren kwamen de Oostenrijkers niet.

België slaagde daar enkele minuten na rust wél in en opnieuw was Witsel de gelukkige: de speler van Standard Luik controleerde een voorzet van de flank met de borst en schoot hard en hoog binnen: 0-2. Het geloof bij Oostenrijk ebde gedurende de tweede helft meer en meer weg, terwijl de ploeg eveneens vermoeid raakte.

De Belgische zege kwam geen moment meer in gevaar. Het had zelfs nog verder uit kunnen lopen, maar een dot van een kans was aan Marvin Ogunjimi niet besteed. Het bleef bij 0-2, waardoor België in punten op gelijke hoogte komt met Oostenrijk (7), maar wel een duel meer gespeeld heeft. Koploper Duitsland lijkt met twaalf punten uit vier duels ongenaakbaar. Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen