Wissels Slot en flinke blunder voorkomen Friese uitglijder Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft zondag op de valreep averij voorkomen op bezoek bij SC Heerenveen. Door de zege in het Abe Lenstra Stadion is de achterstand op koploper PSV in ieder geval voor even teruggebracht tot zeven punten. Vooral Syb van Ottele zal slecht slapen, zijn blunder leidde de winnende goal in.

Wissels Slot en flinke blunder voorkomen Friese uitglijder Feyenoord
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

In Friesland leek Feyenoord al snel op voorsprong te komen. Lutsharel Geertruida kopte na acht minuten raak. De zevende (!) goal van de verdediger kwam er uiteindelijk niet omdat de VAR ingreep. Vanuit de controlekamer werd scheidsrechter Dennis Higler erop geattendeerd dat Geertruida in de aanloop naar de goal, bij een mislukt schot van Yankuba Minteh, buitenspel had gestaan (zie de beelden hieronder). Omdat Thom Haye bij het wegwerken met zijn schouder de bal niet onder controle had, werd dat als strafbaar buitenspel gezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na de afgekeurde goal was het aan de andere kant ineens raak. SC Heerenveen, dat het hele duel gevaarlijk was vanuit de tegenstoot, kwam op voorsprong via Mats Köhlert. De Duitse linkspoot profiteerde van een misverstand tussen David Hancko en Luka Ivanusec, die bij de Friese counter in zijn eigen zestienmetergebied was beland. Omdat de twee Feyenoorders de bal lieten lopen kon Köhlert met wat geluk afronden: 1-0.

De voorzet bij die goal kwam van Che Nunnely, de snelle aanvaller die in de basis startte omdat Heerenveen-coach Kees van Wonderen Osame Sahraoui disciplinair had gestraft met een reserverol.

Hoewel Feyenoord moest waken voor de Friese uitvallen, kregen de gasten zelf ook nog genoeg kansen. In de 37ste minuut werd een van die mogelijkheden omgezet in de gelijkmaker. Ivanusec krulde de bal fraai voor het doel en Mats Wieffer was zijn tegenstanders te snel af en hoefde de bal alleen maar in het doel te lopen: 1-1. Op slag van rust liet Quilindschy Hartman vervolgens nog een kans liggen door de bal hoog over te schieten.

Na rust bleek dat Feyenoord nog steeds moeite had met Heerenveen. Kort na zijn entree was Sahraoui belangrijk. Hij vervulde een bijrol bij de 2-1. De absolute hoofdrol was opnieuw voor Köhlert. Bij alweer een snelle Friese aanval kreeg de maker van de 1-0 de bal mee van Sahraoui en zijn afronding was fraai. Hij krulde de bal in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een driedubbele wissel gaf Slot al snel na die 2-1 de aanzet voor een slotoffensief. En dat miste zijn uitwerking niet. Een van de invallers, Igor Paixão, kopte Feyenoord op gelijke hoogte. Op aangeven van Minteh zorgde hij voor de 2-2. Vier minuten na de driedubbele wissel bracht Slot ook nog eens Ayase Ueda voor Santiago Giménez en ook dat bleek een gouden wissel. De Japanner profiteerde van geklungel van Van Ottele, die na een scheidsrechtersbal als laatste man de bal kinderlijk eenvoudig verspeelde aan Ueda. Hij schoof vervolgens de 2-3 binnen en daar bleef het bij. 

PSV
Zodoende is Feyenoord inmiddels al twaalf Eredivisie-duels op rij ongeslagen (negen zeges). De Rotterdammers kunnen nu gaan kijken hoe koploper PSV het er zondagavond vanaf brengt tegen FC Twente. SC Heerenveen is als nummer tien nog volop in de race om de play-off-tickets voor Europees voetbal en had de punten goed kunnen gebruiken. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Van Wonderen treft na de interlandperiode RKC in Waalwijk. Feyenoord, dat op 21 april de bekerfinale zal spelen tegen NEC, neemt het een dag later op tegen FC Utrecht in De Kuip.

Lees hier ook onze tactische analyse van het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord. 

De rapportcijfers:

SC Heerenveen Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
6
FC Utrecht
32
13
10
9
46-43
+3
49
7
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
8
Go Ahead Eagles
32
11
10
11
45-42
+3
43
9
Sparta Rotterdam
32
12
7
13
48-47
+1
43
10
sc Heerenveen
32
10
7
15
51-65
-14
37
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.