Winterse uitverkoop bij Barça en Real: deze spelers vertrekken mogelijk

Reacties

Hoewel de winterse transfermarkt officieel is geopend, zullen er de komende tijd vooral spelers vertrekken bij Barcelona en Real Madrid. De Catalanen moeten spelers kwijt om ruimte te maken voor de gewenste aankopen van Ronald Koeman, bij De Koninklijke zijn er enkele bankzitters die willen vertrekken.

Winterse uitverkoop bij Barça en Real: deze spelers vertrekken mogelijk
© Pro Shots

Dat is althans de verwachting van Spaanse media. De wens van Koeman is inmiddels bekend: de voormalig bondscoach van Oranje wil met Eric García en Memphis Depay versterking halen voor zijn verdediging en zijn aanval. Nog los van de presidentsverkiezing die op 24 januari gepland staat, moet Barça eerst spelers verkopen of verhuren voordat het zelf in actie kan komen op de winterse transfermarkt.

De eerste die plaatsmaakt is Carles Aleña (foto). De zelfopgeleide middenvelder lijkt op weg naar Getafe, dat de 23-jarige Spanjaard op huurbasis zal overnemen en daar wordt herenigd met Marc Cucurella (ook ex-Barça). Collega-middenvelder Riqui Puig mag eveneens uitkijken naar een nieuwe club, maar wil volgens Mundo Deportivo voor zijn kans gaan in Camp Nou. Ook linksback Junior Firpo mag weg, als zich een kans aandient.

Bus in plaats van vliegtuig
Dat het bittere noodzaak is om spelers van de hand te doen, blijkt wel uit het nieuwtje dat Barcelona afgelopen weekend met de bus afreisde naar Huesca in plaats van het vliegtuig. Qua reisduur maakte het weinig uit en aangezien het zo'n 30 duizend euro scheelde door de trip van circa 260 kilometer met twee eigen spelersbussen te maken, koos de club van Koeman volgens het tv-programma Onze voor die goedkopere optie.

De voorpagina's van de Spaanse sportkranten van dinsdag.
De voorpagina's van de Spaanse sportkranten van dinsdag.

Ook bij Real zwemmen ze momenteel niet in het geld door de gevolgen van de coronacrisis. De noodzaak om spelers te verkopen is echter minder hoog dan bij de aartsrivaal, maar met Isco, Luka Jovic en Álvaro Odriozola zijn er wel spelers die wegens gebrek aan perspectief mogelijk een tussentijdse overstap zullen maken. Het drietal komt nauwelijks aan spelen toe onder Zinedine Zidane, al houdt de Fransman vol dat hij zijn selectie bij elkaar wil houden.

Zo heeft Isco zijn zinnen naar verluidt gezet op een transfer naar Sevilla met het oog op het EK van komende zomer, maar Real zet met een vraagprijs van vijftig miljoen euro hoog in. Een huurdeal lijkt de enige optie. Jovic wordt op zijn beurt gelinkt aan een terugkeer naar Eintracht Frankfurt nu hij achter Karim Benzema en Mariano Díaz derde keus in de spits is. Ook rechtsback Álvaro Odriozola komt niet voor in de plannen van Zidane.

Ramos
En dan is er natuurlijk nog de kwestie rond Sergio Ramos. De updates rond de toekomst van de 34-jarige aanvoerder volgen elkaar in rap tempo op, nu Ramos zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. Real houdt vol dat het al een contractvoorstel heeft gedaan, maar kreeg maandag nog onderuit de zak van Ramos' zaakwaarnemer en broer René. Met Pau Torres en David Alaba heeft De Koninklijke al eventuele opvolgers op het oog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.