Jordi Cruijff laakt timing bij Barça: 'Ze lopen een maand achter'

Reacties

Volgens Jordi Cruijff is de planning voor de presidentsverkiezingen bij Barcelona uiterst ongelukkig. Als columnist van Sport constateert hij dat de club tot 24 januari in een soort pauzestand staat, terwijl de tijd juist dringt bij de jacht op versterkingen.

Jordi Cruijff laakt timing bij Barça: 'Ze lopen een maand achter'
© Pro Shots

Een interim-bestuur heeft sinds het aftreden van president Josep Bartomeu de leiding bij Barcelona. Zo kunnen er op dit moment eigenlijk geen echt grote beslissingen worden genomen in de bestuurskamer van Barcelona, het is wachten op het aantreden van de nieuwe president. De leden van de club kunnen op zondag 24 januari kiezen wie de opvolger van Bartomeu wordt.

Cruijff is somber over de situatie: 'De datum had niet ongelukkiger kunnen zijn. Het is geen kwestie meer van niet het geld hebben om spelers te kopen. De club zit met de handen gebonden en er kan niet eens actief werk worden gemaakt van het vertrek van spelers, zodat er geld komt voor aankopen. Andere clubs zijn al werk aan het maken van de paar kansen die geboden worden in deze transferperiode. Zij hebben een groot voordeel, zeker als het gaat om de jacht op bijna transfervrije spelers. Dan heb ik niet over Messi, maar over een speler als Alaba, die een goede optie zou zijn (voor Barça, red.).'

'Barcelona loopt een maand achter op de rest, deze transferperiode is een verloren kans. Als de verkiezingen waren gehouden rond Kerst of vroeg in januari, dan was het scenario al veel beter geweest. Het is duidelijk dat deze datum niet gekozen is met het sportieve belang voor ogen. Dit maakt de complexe situatie nog lastiger. Het zou oneerlijk zijn om nu Koeman alleen verantwoordelijk te houden voor de sportieve problemen, want vanaf het begin was dat de situatie ingewikkeld is omdat de selectie ververst moet worden.'

Cruijff liet eind vorige week ook al van zich horen, nadat voorzitterskandidaat Victor Font had laten blijken dat de Nederlander als sportief directeur zou aantreden als Font zou worden gekozen als preses. Cruijff ontkende toen snel dat hij een rol speelt in de verkiezingsstrijd. Font liet daarna weten dat zijn vertrouweling Xavi in ieder geval in zal zetten op de komst van Cruijff als sportief directeur als Font en co de strijd winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.