Kandidaat-voorzitter Barcelona gaat in op 'blunder' met Jordi Cruijff

Reacties

Voorzitterskandidaat Victor Font van Barcelona gaat er nog altijd van uit dat Jordi Cruijff als sportief directeur aantreedt als hij wordt gekozen tot preses, hoewel de Nederlander zelf ontkent dat hij een rol speelt in de verkiezingsstrijd.

Kandidaat-voorzitter Barcelona gaat in op 'blunder' met Jordi Cruijff
© Pro Shots

De mogelijke opvolger van Josep Maria Bartomeu reageert in gesprek met de krant AS op de volgens Spaanse media enorme communicatieblunder. Woensdagochtend prijkte opeens de naam van Cruijff in het organogram dat Font presenteerde, maar de huidige trainer van het Chinese Shenzhen FC liet enkele uren later op Twitter weten dat hij geen rol speelt in de verkiezingen.

Uiteraard kreeg Font dat voor zijn voeten geworpen in het nieuwjaarsinterview. 'Jordi heeft een contract in China, het is aan zijn club. We weten niet wie de verkiezingen zal winnen', aldus de 48-jarige zakenman. 'Xavi zet in op Jordi, maar het is niet nodig dat hij zich mengt in de verkiezingsstrijd als hij elders verplichtingen heeft. Dat hebben we al uitgelegd.' Xavi, momenteel als trainer actief voor het Qatarese Al-Sadd, wordt door Font beschouwd als de ideale general manager.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Font constateert dat er de nodige controverse wordt gecreëerd. 'Je bent voor of tegen mij. (…..) Als ik de verkiezingen win, dan is de kans levensgroot dat we gaan werken volgens het organisatieschema zoals ik dat woensdag presenteerde.'

Koeman
In het organogram van Font is ook plaats voor Ronald Koeman, hoewel de kandidaat-voorzitter in de zomer nog liet weten dat er sowieso geen plaats voor de Nederlander zou zijn als hij wordt gekozen. 'Dat was een fout. In de structuur die er komt zal Koeman beter worden ondersteund. Als er veranderingen worden doorgevoerd, dan worden die ingezet door de mensen die deel uitmaken van die structuur.'

Lees hier meer over de voornaamste kandidaten voor het voorzitterschap van Barcelona:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.