Wim Jonk brengt visie Johan Cruijff naar China

Reacties

Wim Jonk gaat met Cruyff Football een samenwerking aan met het Chinese Ministerie van Onderwijs en de voetbalbond. In de periode voor zijn overlijden heeft Johan Cruijff het voormalige hoofd jeugdopleiding van Ajax gevraagd samen met Jordi zijn voetbalvisie te beheren en uit te dragen.

Wim Jonk brengt visie Johan Cruijff naar China

De activiteiten in China vormen het eerste concrete project. Teamleden van Cruyff Football gaan vanaf komende zomer in Beijing hoofden opleiding en jeugdtrainers coachen. Daarnaast zullen ze als praktijkvorm voor die trainersopleiding Chinese jeugdspelers gaan trainen in samenwerking met het Montessori-onderwijs in China. Mogelijk gaat het zogeheten Team Jonk Football Development ook in de Verenigde Staten aan de slag.

Afgelopen week maakte Jonk samen met Ruben Jongkind, voormalig hoofd talentontwikkeling bij Ajax, een rondgang langs verschillende Amerikaanse profclubs en de United Soccer League. 'Op basis van de voetbalvisie van Johan hebben we een werkmodel gemaakt', legt Jonk uit. 'Daarmee kunnen we trainers, clubs en bonden helpen zich de kernpunten van die visie eigen te maken.'

Jonk werd eind 2015 na een slepend arbeidsconflict ontslagen bij Ajax. Daarop besloot ook Cruijff, die vier maanden later zou overlijden, zijn banden met de Amsterdamse club te verbreken. In het kielzog van Jonk vertrok bovendien een groep trainers, performance coaches en medewerkers bij de jeugdopleiding van Ajax. Het gros van hen is nu werkzaam bij Cruyff Football.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.