Wilmots: 'IJsland een van de betere ploegen van Europa'

Reacties

Volgens de Belgische bondscoach Marc Wilmots is IJsland momenteel een van de betere ploegen van Europa. De Rode Duivels treffen woensdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de koploper uit de EK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal, waar IJsland mede door de 2-0 zege op Oranje samen aan kop gaat met Tsjechië (allebei negen punten uit drie duels).

Wilmots: 'IJsland een van de betere ploegen van Europa'

'IJsland is momenteel een van de betere teams in Europa, won in zijn EK-kwalificatiegroep zijn eerste drie duels en is een moeilijk te bespelen tegenstander', aldus Wilmots over het vriendschappelijke duel. 'Ze spelen erg compact en gedisciplineerd, loeren op de counter en zijn kopsterk.'

Voor zowel de Belgen als IJsland staat het oefenduel van woensdag in het teken van de EK-kwalificatiecampagne. IJsland wacht zondag de ook voor Oranje belangrijke topper bij Tsjechië, terwijl de Belgen op eigen bodem aantreden tegen Wales, dat na drie duels zeven punten heeft. De Belgen hebben met een wedstrijd drie punten minder. Wilmots hoopt dan ook weer over Vincent Kompany te beschikken. De verdediger van Manchester City laat woensdag verstek gaan vanwege een kuitblessure.

Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson is blij met de krachtmeting van morgen. 'Jullie hebben een grote ploeg, met grote namen', vertelt hij aan het Belgische journaille. 'Alle posities zijn dubbel of zelfs driedubbel bezet. Voor ons is het echter goed dat we ons met een goed team kunnen meten, want het worden nog belangrijke maanden voor de EK-kwalificatie. De partij tegen België komt voor ons dan ook op een goed moment. We zijn sterk begonnen aan de campagne, maar moeten scherp blijven, want we hebben nog helemaal niets in handen. België moet nu de juiste generale repetitie zijn voor onze belangrijke partij tegen Tsjechië', besluit de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.