Willock klopt aan de deur bij Arsenal tijdens eenvoudige bekerzege

Reacties

Arsenal heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de vierde ronde in het FA Cup-toernooi. Zaterdagavond won het team van trainer Unai Emery op bezoek bij Blackpool door twee treffers van de jonge Joe Willock.

Willock klopt aan de deur bij Arsenal tijdens eenvoudige bekerzege
Blackpool
Blackpool
0 - 3
Arsenal
Arsenal

The Gunners kwamen voor het eerst dit seizoen in actie in het belangrijkste Engelse bekertoernooi, na vrijstelling in de eerste en tweede ronde. In Blackpool troffen ze een club die het de laatste weken niet gemakkelijk heeft. In de League One gingen drie van de laatste vier duels verloren, waardoor er extra druk stond op de krachtmeting met Arsenal.

Blackpool maakte echter nauwelijks aanspraak op een goed resultaat tegen het bezoek uit Londen. Al na elf minuten zorgde Willock voor de 0-1. Aaron Ramsey joeg een vrije trap tegen de kruising en in de rebound was Willock er als de kippen bij om al vallend de openingstreffer binnen te koppen. Hij werd daarmee de jongste doelpuntenmaker voor Arsenal in een FA Cup-wedstrijd sinds Aaron Ramsey in januari 2010. En nog voor rust zette hij zijn optreden extra luister bij door nog eens te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ditmaal begon de aanval helemaal achterin bij Arsenal, dat zich onder de druk van de thuisclub wist uit te voetballen en snel de weg naar voren zocht. Alex Iwobi gaf de bal tenslotte goed mee aan Carl Jenkinson, die laag voorzette. Eddie Nketiah veranderde de bal nog iets van richting, waarna Willock bij de tweede paal alert was om binnen te schieten (0-2). Hij maakte daarmee voor het eerst in zijn loopbaan twee doelpunten in een wedstrijd van Arsenal.

Blackpool hield daarna de rangen beter gesloten en hield onder meer Nketiah af van scoren. Zelf creëerden The Seasiders niet heel veel. Michael Nottingham schoot een keer over, Paudie O'Connor liep in de weg bij een poging van teamgenoot Liam Feeney en ook Nathan Delfouneso had het vizier niet op scherp staan. Zoals het in de competitie al zo moeilijk tot scoren komt (26 doelpunten in 25 wedstrijden), zo moeilijk ging het ook zaterdag.

Bij Arsenal besloot trainer Emery om Alexandre Lacazette er voor het laatst half uur bij te brengen. Met de Fransman in de punt liep Arsenal uiteindelijk uit naar de eindstand van 0-3. Lacazette versnelde en speelde Ramsey aan, die ongehinderd was meegelopen. Zijn poging met de teen werd nog aangeraakt door doelman Christoffer Mafoumbi, maar in de rebound schoot Iwobi vanuit de draai alsnog raak. Arsenal heeft nu een week rust en neemt het dan op tegen stadsgenoot West Ham United, in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.