Willems zit Man City dwars in steeds lastiger wordende titelstrijd

Reacties

Manchester City is er net als vorig seizoen niet in geslaagd om te winnen bij Newcastle United. Mede door een treffer van Jetro Willems liet de ploeg van Pep Guardiola voor de vijfde keer dit seizoen punten liggen in de steeds lastiger wordende titelstrijd.

Willems zit Man City dwars in steeds lastiger wordende titelstrijd
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
2 - 2
Manchester City
Manchester City

Willems laat zich sinds zijn komst van Eintracht Frankfurt in de zomer zien tegen de beste teams van de Premier League. De linksback was in september al op fraaie wijze trefzeker tegen Liverpool. Zijn pareltje op Anfield leverde Newcastle toen echter geen bevredigend resultaat op (3-1 nederlaag); zaterdag stapte de linksback tegen Manchester City wél met een goed gevoel van het veld af.

City ging in het afgelopen seizoen met 2-1 onderuit op St. James' Park en beleefde ook nu weer een moeizame wedstrijd in het noorden van Engeland. Zonder Sergio Agüero, die al vijftien keer scoorde tegen Newcastle, had de ploeg van Guardiola moeite om het vele balbezit om te zetten in kansen. De openingstreffer kwam dan ook met ietwat fortuin tot stand. De bal belandde tijdens een City-aanval in de flipperkast, waarna David Silva met een slim hakje Raheem Sterling vond. De aanvaller maakte zijn achtste competitiegoal van dit seizoen.

Doelpunt Willems
Het antwoord van Newcastle liet niet lang op zich wachten. Miguel Almirón legde de bal breed op Willems, die wel heel erg veel vrijheid had. Met een harde schuiver met rechts (op Anfield scoorde Willems ook al met zijn mindere rechterbeen) liet de Nederlander City-doelman Ederson kansloos. Willems werd na Teemu Pukki (Norwich City) en N'Golo Kanté (Chelsea) de derde speler die dit seizoen scoorde tegen zowel Liverpool als City.

Net als Willems zal ook Almirón extra gelukkig zijn geweest met de 1-1. De aanvallende middenvelder kwam in januari voor veel geld over van Atlanta United, maar zijn assist op Willems betekende pas het eerste Newcastle-doelpunt waarin Almirón een direct aandeel had. Daarbij moet gezegd worden dat het niet alleen zijn schuld was dat hij nog niet eerder een assist had geleverd, zo blijkt uit onderstaande statistiek.

City moest opnieuw beginnen en had in het restant van de wedstrijd veelvuldig balbezit. Dat vond Newcastle, dat sterk verdedigde, echter geen enkel probleem. De thuisploeg hoefde zich niet echt zorgen te maken, zo leek het, maar door de individuele klasse van De Bruyne kwam City acht minuten voor tijd toch op voorsprong. De Belg controleerde een afgeslagen voorzet en ramde via de onderkant van de lat geweldig binnen.

De vreugde was groot bij Guardiola, die zijn ploeg zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen zag spelen. Die vreugde was echter van korte duur, want vlak voor tijd ging het toch nog mis voor City. Voormalig Liverpool-middenvelder Jonjo Shelvey werd bij een vrije trap vanaf de zijkant helemaal over het hoofd gezien en schoot met een geplaatst schot de 2-2 binnen. In blessuretijd liet Sterling nog een enorme kans op de winnende City-treffer liggen en zo krijgt koploper Liverpool later deze zaterdag de kans om zijn voorsprong op The Citizens te vergroten naar elf punten. Liverpool speelt om 16.00 uur thuis tegen Brighton & Hove Albion.

Jetro Willems is bij Newcastle United opgeleefd. Moet Ronald Koeman de linksback weer in overweging nemen voor het Nederlands elftal?

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.