Willems: 'Een transfer heb ik liever vandaag dan morgen'

Reacties

Jetro Willems verlengde in december 2016 nog zijn contract bij PSV, maar alleen zodat hij de club uit Eindhoven nog een mooi bedrag gaat opleveren. De 23-jarige linksback zal PSV deze zomer verlaten. Maar de Eredivisionist zal niet meer de gedroomde hoofdprijs krijgen voor Willems, die het niveau van het topseizoen 2014/15 daarna mede door blessures nauwelijks nog aantikte.

Willems: 'Een transfer heb ik liever vandaag dan morgen'

'Bij PSV en bij mij is er geen onduidelijkheid, ik wil een volgende stap zetten', zegt Willems. 'Er is een aantal clubs concreet en het is wachten op een club die als eerste een bod bij PSV neerlegt. Ik wil natuurlijk naar een topcompetitie, Frankrijk reken ik daar ook bij. De tijd dat een jonge speler vanuit de Eredivisie direct naar een absolute internationale topclub gaat, is denk ik wel voorbij. Maar het kan ook via een tussenstop.'

De eerste jaren schoot Willems bij PSV als een komeet omhoog, daarna volgde een behoorlijke dip. 'Dat kwam ook door blessures', aldus Willems. 'Ik geef toe dat het de laatste twee jaar te wisselvallig is geweest, maar die seizoenen heb je er ook tussen. Messi en Ronaldo hebben ook weleens een mindere periode. Het hoort erbij, het is een leerproces en samen met de club moet je er dan uit komen. Maar een oplossing is soms niet één, twee, drie voor handen. Ik moet er sterker van worden. Dat is gelukt, ik voel me goed en ik ben fit.'

Met het oog op zijn ontwikkeling speelt het perspectief op speeltijd een grote rol bij de keuze voor een nieuwe club, zo maakt Willems duidelijk. 'Nu moet ik naar een club waar ik ga spelen en niet op de bank kom. Een transfer heb ik liever vandaag dan morgen, dan is er voor iedereen duidelijkheid', sluit de linksback af.

Lees hier meer over de voorbereiding van de Eindhovenaren. In de nieuwe VI en op VI PRO is er deze week aandacht voor de vraagtekens bij PSV.

'Locadia is erop gebrand centrumspits van PSV te worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.