Willem II-coach De Jong hoopt op Demouge

Het voortbestaan van Willem II in de Eredivisie hangt aan een zijden draadje. Ad Interim-trainer Theo de Jong hoopt daarom zondag in het allesbeslissende duel tegen Go Ahead Eagles weer te beschikken over clubtopscorer Frank Demouge.

In het eerste play-off-duel om promotie/degradatie ging Go Ahead Eagles door een doelpunt van Koen van der Biezen in blessuretijd met de overwinning (1-0) aan de haal. 'Het is heel zuur als je in blessuretijd nog een doelpunt tegen krijgt', aldus De Jong. 'Maar ondanks de nederlaag hebben we een positief gevoel aan donderdag overgehouden. Er stond een groep, één team.'

De Jong moest het in het eerste duel tegen Go Ahead doen zonder de geblesseerde clubtopscorer Frank Demouge. Zondag kan de aanvaller mogelijk wel weer minuten maken. 'Bijna iedereen is beschikbaar', vertelt De Jong op de clubwebsite. 'Misschien kan Demouge meedoen. Het zou mooi zijn. Een beetje fysiek geweld in het zestienmetergebied kunnen we wel gebruiken.'

Aanvoerder Arjan Swinkels moest het duel in de Adelaarshorst aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Bij de return mag de verdediger wel weer spelen.