Van der Biezen luistert rentree op met winnende goal

Go Ahead Eagles heeft een uitstekende uitgangspositie op de Eredivisie te bereiken. De club uit Deventer won in eigen huis van een zeer defensief ingesteld Willem II (1-0).

De bezoekers waren duidelijk naar de Adelaarshorst afgereisd met het idee om de 0-0 negentig minuten te verdedigen. Trainer Theo de Jong had zijn mannen in het veld gestuurd met een haast Italiaanse instelling. Het lukte Go Ahead heel lang niet om ondanks het veldoverwicht openingen te vinden in de hechte Willem II-defensie, maar in de slotfase lukte het alsnog.

Uitgerekend Koen van der Biezen, die na zes maanden blessureleed zijn rentree maakte, was de maker van de enige treffer in deze wedstrijd. In de negentigste minuut passeerde Jonathan Vosselman twee verdedigers en gaf de bal hard voor. Bij de tweede paal kon Van der Biezen van bijna op de doellijn binnentikken, waardoor hij zijn club de overwinning bezorgde.

Komende zondag moet Go Ahead trachten de voorsprong met succes te verdedigen in Tilburg, waar de return in de play-offs om promotie/degradatie op het programma staat.