Willem II zet Llonch uit wedstrijdselectie na 'berichtgeving in de media'

Reacties

Pol Llonch is door Willem II voorlopig uit de selectie gezet. De Keuken Kampioen Divisie heeft dat besluit genomen na 'berichtgeving in de media die leidde tot onnodige commotie'. De Spanjaard kreeg eerder al te horen dat hij niet meer verzekerd is van een basisplaats komend seizoen.

Willem II zet Llonch uit wedstrijdselectie na 'berichtgeving in de media'
© Pro Shots

Willem II liet Llonch (30) na het afgelopen seizoen weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De middenvelder heeft nog doorlopende verbintenis tot medio 2025. Vorig jaar verlengde hij zijn contract. In een interview met het Brabants Dagblad zei Llonch vorige week dat hij de werkwijze van Willem II 'niet correct' vindt.

Llonch speelt voorlopig geen (oefen)duels voor Willem II. 'Omdat de selectie en staf in de voorbereiding op het nieuwe seizoen baat hebben bij rust, heeft de clubleiding aan Llonch laten weten dat het om die reden en in het teambelang beter is dat hij op wedstrijddagen niet aanwezig is. Llonch neemt wel deel aan de groepstrainingen', meldt de Tilburgse club op de website.

Volgens Willem II zijn er gesprekken met Llonch en zijn management gaande om 'op respectvolle wijze een oplossing te vinden' voor de huidige situatie. De voormalig aanvoerder van de Tilburgers mag de club transfervrij verlaten. Llonch maakte in 2018 de overstap van Wisla Krakau naar Willem II en speelde 147 officiële duels voor de Brabanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.