Willem II vindt gemis Kali tegen Feyenoord 'onrechtvaardig'

Reacties

Willem II moet het ook in het duel met Feyenoord van komende zondag (14.30 uur) stellen zonder Anouar Kali. Dit vanwege de schorsing die hij overhield aan het bekertreffen met Ajax van afgelopen woensdag (5-0 nederlaag). De Tilburgers vechten de straf niet verder aan.

Willem II vindt gemis Kali tegen Feyenoord 'onrechtvaardig'

De middenvelder kreeg in de wedstrijd in Amsterdam de rode kaart op basis van videobeelden. Aanvankelijk kreeg hij slechts geel voor de overtreding op Lasse Schöne. 'Diep in mijn hart had ik de straf het liefst verder aangevochten', stelt algemeen directeur Berry van Gool van de Tilburgse club tegenover Voetbal International. 'Maar we hebben toch besloten de zaak te laten rusten. Hoofdreden daarvoor is dat we niet denken dat het aanvechten van de straf tot strafvermindering leidt. Daarom zeggen we nu: "laten we het maar accepteren".'

Dat neemt niet weg dat Van Gool nog altijd een ongemakkelijk gevoel heeft bij de schorsing. Domweg omdat er nog altijd veel onduidelijkheid is bij de regelgeving omtrent videoreferee, het initiatief waaraan Willem II vrijwillig meewerkte. 'Vooropgesteld: wij zijn voor een eerlijk verloop van wedstrijden en dus ook voor videoreferee', zegt de algemeen directeur.

'We moeten alleen wel veel beter met elkaar beschrijven wat de spelregels nu eigenlijk zijn. Een bal wel of niet over de lijn; logisch dat daar geen misverstand over mag bestaan. Het moet alleen niet zo zijn dat een wedstrijd om de vijf minuten wordt stilgelegd. De overtreding van Anouar was geen clear incident. Kenners zijn het er nog altijd niet over eens of zijn actie nu geel of rood waardig was. Om die reden voelt het onrechtvaardig dat we hem nu moeten missen tegen Feyenoord', legt Van Gool uit.

Zondag ontbrak Kali ook al in het duel van de Tilburgers met NEC. Daarin kwam Willem II niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.