Willem II versterkt aanval met voormalig FC Eindhoven-parel

Reacties

Willem II heeft Elton Kabangu aangetrokken. De Tilburgse club neemt de 21-jarige aanvaller over van AA Gent, waar hij geen perspectief op speeltijd had. Kabangu speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis bij FC Eindhoven en tekent nu een contract voor drie seizoenen bij Willem II.

Willem II versterkt aanval met voormalig FC Eindhoven-parel

'Elton heeft het de afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven goed gedaan', vertelt technisch directeur Joris Mathijsen op de clubsite van Willem II. 'Met zijn spel, doelpunten en assists was hij een van de meest opvallende spelers. We zijn blij dat hij bij ons voor meerdere jaren heeft getekend.'

Kabangu viel in zijn eerste seizoen bij Eindhoven meteen op met tien goals en vijftien assists in veertig officiële optredens. Vorig seizoen kwam hij tot negen goals en vijf assists in 39 duels. Bij Willem II zal de linksbuiten de concurrentiestrijd moeten aangaan met Mats Köhlert, die afgelopen zaterdag nog twee keer scoorde tegen FC Emmen (2-1 winst).

De aanvalslinie van Willem II onderging deze zomer een kleine metamorfose. Köhlert, Ché Nunnely en Paul Gladon zijn nieuw, terwijl Vangelis Pavlidis na een huurperiode definitief werd vastgelegd. De club liet Krostófer Kristinsson en Jordy Croux vertrekken en zag de van Borussia Dortmund gehuurde Alexander Isak weer terugkeren naar de Duitse topclub. Inmiddels speelt de spits bij Real Sociedad.

Bekijk in ons transferoverzicht alle mutaties bij Willem II:

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer E. Kabangu
Meer over E. Kabangu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.