Emotionele transfer voor Kabangu: aanvaller naar Belgische top

Reacties

Elton Kabangu gaat na vier jaar Willem II aan de slag in zijn thuisland. De 25-jarige aanvaller maakt de overstap van Tilburg naar Brussel, waar Union Sint-Gillis zijn nieuwe broodheer wordt.

Emotionele transfer voor Kabangu: aanvaller naar Belgische top
© Pro Shots

De Belg heeft voor drie jaar getekend in het Joseph Marien Stadion, waar hij ploeggenoot wordt van de Nederlanders Bart Nieuwkoop en Oussama El Azzouzi. Eerder stond Kabangu onder contract bij FC Eindhoven en KAA Gent. Het afgelopen seizoen kroonde de aanvaller zich met dertien goals tot topscorer van Willem II.

'Het voelt onrealistisch dat ik de club verlaat. Ik ben hier al zo lang en heb zo'n goede band met de mensen van de club gecreëerd. Ik heb veel moeilijke fases meegemaakt, maar heb me altijd gesteund gevoeld. Dat maakt mijn vertrek emotioneel voor me. Ik ga heel veel mensen missen, maar vooral het gevoel van hier zijn, thuis zijn, dat wordt moeilijk om achter me te laten', reageert Kabangu op de clubwebsite.

Ook kijkt de aanvaller vooruit naar het spelen in zijn thuisland en in Europees verband. 'Union is een mooie club die het sinds de promotie goed doet. Ze spelen Europees, hun visie spreekt me aan en het is erg dichtbij huis. Dat is voor mij en mijn familie natuurlijk erg fijn.'

De overstap van de oud-speler van FC Eindhoven en KAA Gent staat haaks op de tegenslag die de aanvaller in 2020 moest overwinnen. Kabangu testte positief op corona, ging in quarantaine, maar werd vervolgens zo ziek dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Nadat hij op de intensive care terecht kwam, werd hij zelfs twee weken in kunstmatige coma gehouden. Een jaar later maakte de Belg pas zijn rentree in het shirt van de Tricolores.

Spelersprofiel

E. Kabangu


Geboortedatum:
8 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Kortrijk
Nationaliteit
België
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Union Sint-Gillis
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.