Juweeltjes Köhlert breken FC Emmen op tegen Willem II

Reacties

Dankzij twee sublieme treffers van Mats Köhlert heeft Willem II zaterdagavond FC Emmen op de knieën gekregen tijdens de vierde speelronde in de Eredivisie. De ex-speler van Hamburger SV leidde de Tilburgers naar alweer de derde zege deze competitie.

Juweeltjes Köhlert breken FC Emmen op tegen Willem II
Willem II
Willem II
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Voor FC Emmen-fans zal 'Willem II-uit' altijd een bijzonder affiche blijven. Op 12 mei van dit jaar stelde de ploeg uit Drenthe in Tilburg handhaving veilig met een 2-3 overwinning, en dat na een 2-0 achterstand. Het tweede jaar tussen de Nederlandse elite was FC Emmen ingezet met twee nederlagen, maar vorige week volgde een zege op SC Heerenveen.

Willem II, dat zes punten verzamelde in de eerste drie speelrondes, nam van meet af aan het initiatief en kreeg in de openingsfase ook een paar prima kansen. Marios Vrousai was ongelukkig met een schot, Dennis Telgenkamp redde op een inzet van Sebastian Holmén en Dries Saddiki miste de precisie na een scrimmage. Telkens als het slordig spelende FC Emmen eruit kwam, moest het beducht zijn voor de snelle omschakeling bij de thuisploeg.

Na een half uur zorgde Köhlert voor grote euforie in het Koning Willem II Stadion. De Duitse aanvaller zette een dribbel in en besloot het met buitenkant links te proberen nadat niemand van FC Emmen hem ook maar een strobreed in de weg legde. Telgenkamp moest capituleren: 1-0 voor Willem II. Als door een mirakel ontsnapte FC Emmen voor rust aan een grote achterstand. Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis was enkele keren dreigend en Saddiki raakte zelfs keihard de paal.

De geblesseerde Willem II'er Fernando Lewis nam plaats tussen de fans.
De geblesseerde Willem II'er Fernando Lewis nam plaats tussen de fans.

Net als tijdens de editie van afgelopen seizoen knokte FC Emmen zich terug. Wel had de equipe van Dick Lukkien een strafschop nodig om langszij te komen. In de ogen van arbiter Siemen Mulder bracht Holmén Michael de Leeuw ten val (een beslissing die door de VAR niet werd teruggedraaid), waarna Marko Kolar ijskoud bleek vanaf elf meter. FC Emmen ging bijna meteen erop en erover. De Leeuw schoot vanuit kansrijke positie op de paal en de rebound was niet besteed aan Kolar.

In de aantrekkelijke wedstrijd deed Willem II wat het missen van enorme mogelijkheden betreft ook een duit in het zakje. Pavlidis had alle tijd en ruimte, maar de aanvaller kreeg het van dichtbij niet eens voor elkaar de bal tussen de palen te plaatsen. Het was dan ook de avond van Köhlert. Dankzij een heerlijke poeier van de Duitser heroverde Willem II de voorsprong, die het niet meer zou afstaan. De aanvaller trok vanaf rechts naar binnen en op zijn keiharde schot had Telgenkamp geen antwoord. Diezelfde Telgenkamp zorgde in de blessuretijd nog voor enig gevaar, maar de kopbal van de mee naar voren gekomen doelman vloog over.

FC Emmen vervolgt de competitie vrijdagavond met een thuisduel met PEC Zwolle. Willem II ontvangt volgende week zondag Feyenoord.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Tom Knipping over Willem II - FC Emmen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.