Willem II strikt Amerikaans talent

Willem II heeft met David Johnson een Amerikaanse jeugdinternational aangetrokken. De achttienjarige middenvelder trainde maandag al mee met de Tilburgse selectie, die onder leiding van nieuwe coach Mark Wotte als eerste het zomerreces beëindigde.

'David Johnson is een versterking voor de toekomst en kan in het beloftenteam rijpen tot een waardevolle speler', vertelt directeur voetbalzaken Martin van Geel op de website van Willem II. Al enkele jaren maakt Johnson deel uit van Amerikaanse jeugdselecties, het meest recent speelde hij in het elftal voor spelers onder twintig jaar. De Amerikaan tekende een contract tot de zomer van 2005.

Nieuwe aanvaller gewenst
Met Johnson en de Noord-Ierse international James Quinn zijn de enige twee aankopen genoemd, die Willem II voor komend seizoen heeft gedaan. De club zoekt nog naar nieuwe versterking. 'Sanou, Abdellaoui en Bombarda zijn weg. Alleen Quinn is gekocht. We willen er vooral een aanvaller bij om in de breedte sterker te worden', vertelt coach Mark Wotte dinsdag in het Brabants Dagblad.

Die gewenste aankoop zal uitblijven totdat Willem II een speler heeft verkocht, legt Van Geel uit. 'We hebben op een begroting van tien miljoen euro geen euro meer te besteden, maar er is toch nog een beperkte mogelijkheid om iets te doen.'

De enige twee Tilburgse spelers naar wie de afgelopen maanden is geïnformeerd, zijn doelman Geert De Vlieger (Standard Luik) en Denny Landzaat (Ajax). Maar nadat beide geïnteresseerde clubs de vraagprijs hadden vernomen, lieten ze niets meer van zich horen.

Bekijk hier al onze video's