Willem II slaat na opmerkelijke scheidsrechterswissel toe tegen Heracles

Willem II heeft zondag de twaalfde competitiezege van het seizoen geboekt. De Tilburgse Eredivisie-verrassing was te sterk voor Heracles Almelo in een wedstrijd die in de eerste helft onderbroken werd door een zeldzame scheidsrechterswissel.

Willem II
Willem II
1 - 0
Heracles Almelo

Willem II moest het stellen zonder keeper Timon Wellenreuther, die kampte met een blessure en vervangen werd door Michael Woud. Bij Heracles stond Cyriel Dessers gewoon aan de aftrap. De spits zag een transfer naar Italië niet doorgaan. Hij was in Tilburg degene die Woud als eerste testte met een hard schot, dat in de handen van de doelman belandde. Het meest spraakmakende moment in de beginfase kwam echter op naam van de arbitrage. Kevin Blom verliet na veertien minuten het veld omdat hij een kuitblessure had. Na een pauze van een paar minuten nam vierde official Robin Hensgens het stokje over en maakte hij daarmee zijn Eredivisie-debuut als scheidsrechter.

Robin Hensgens betreedt het veld als vervanger van Kevin Blom.

Met Blom langs de kant als vierde official werd de wedstrijd hervat met een scheidsrechtersbal. De sfeer in Tilburg was uitstekend, wat ook niet gek is gezien de positie van Willem II op de ranglijst. De thuisploeg had de bal meer in bezit en kwam na 25 minuten op voorsprong. Uit een vrije trap van Mats Köhlert waagde Dries Saddiki een spectaculaire poging met een omhaal. De bal belandde tegen de lat, waarna Sebastian Holmén de bal uit de rebound binnenwerkte.

Heracles gaf bijna meteen antwoord. Mauro Júnior kreeg de ruimte en haalde hard uit, maar raakte de lat. De Braziliaan schoot tien minuten later na een goede aanval van de Almeloërs naast het doel. Willem II drong na rust juist aan voor 2-0. Vangelis Pavlidis was twee keer gevaarlijk. De spits dwong Janis Blaswich tot een redding en schoot voorlangs, waarna ook Ché Nunnely stuitte op de keeper. Mike Trésor Ndayishimiye schoot ook nog een vrije trap op het dak van het doel. Heracles liet lange tijd weinig meer zien, maar in de slotfase was Dessers plots weer gevaarlijk. De poging van de Belg van dichtbij mislukte echter, waardoor het bleef bij 1-0.

Willem II komt door de zege weer in punten gelijk met Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 3-0 van FC Emmen en hebben een iets beter doelsaldo dan Willem II. Beide teams hebben veertig punten.

Willem II Nederland

Heracles Almelo Nederland

Noot: Robin Hensgens heeft Kevin Blom vervangen als scheidsrechter, de 6,5 is dus voor hem.