Willem II-rebel Avdijaj 'scoort altijd en overal', maar zit wéér zonder club

Reacties

Donis Advijaj kan nog geen half jaar na zijn komst in Schotland alweer op zoek naar een nieuwe club. De voormalig speler van Willem II en Roda JC is een van de vele spelers met wie Heart of Midlothian niet verder gaat na de degradatie uit de Schotse Premier League.

Willem II-rebel Avdijaj 'scoort altijd en overal', maar zit wéér zonder club
© Pro Shots

Hearts stond na dertig wedstrijden onderaan in Schotland en kreeg niet de kans nog een inhaalrace in te zetten. Het Premiership wordt niet meer afgemaakt, waarna Celtic werd uitgeroepen tot kampioen en de club uit Edinburgh degradeert. Als gevolg daarvan neemt de club nu afscheid van twaalf contractspelers en drie huurlingen.

Avdijaj is een van hen. De 23-jarige Kosovaar arriveerde in januari nog vol bravoure bij Hearts, waar hij de eerste aanwinst was van trainer Daniel Stendel, een oude bekende uit zijn tijd bij Schalke 04. 'Er is geen land, geen stad in de wereld, waar ik niet scoor. Ik scoor overal.' Die woorden maakte hij niet waar, getuige nul goals in drie duels.

Zo heeft Avdijaj na zijn vertrek bij Willem II in maart 2019 nog maar weinig potten kunnen breken. De voormalig jeugdinternational van Duitsland begon in 2018 nog veelbelovend aan zijn verblijf in Tilburg met acht goals in achttien duels tijdens de eerste seizoenshelft, maar vlak voor de winterstop werd hij om discplinaire redenen uit de selectie gezet.

Het bleek voor Avdijaj het begin van het einde bij Willem II. En daarna heeft het voormalige toptalent van Schalke, dat hem in het seizoen 2017/18 ook al verhuurde aan Roda, zijn ambities nooit meer waargemaakt. Zowel bij Trabzonspor als bij Hearts kon hij niet overtuigen, toch zou er nu alweer interesse zijn van Sporting Braga.

Maar tegenvallende prestaties of niet, het zelfvertrouwen van Avdijaj is nog altijd niet aangetast. Hij sprak eerder nog de hoop uit dat hij zich bij Hearts weer in de kijker kan spelen bij zijn oude club Schalke. 'Mijn doel is nog altijd om in een grote competitie te spelen. Ik weet dat ik nog steeds zonder problemen meekan in de Bundesliga.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.