Willem II geeft het ondanks vroege rode kaart Heerenveen helemaal weg

Heerenveen heeft zondag, ondanks een vroege rode kaart en een achterstand in de tweede heft, Willem II verslagen. Nick Bakker maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer voor de Friezen.

sc Heerenveen
2 - 1
Willem II
Willem II

Anthony Musaba kreeg na dertien minuten al zijn eerste gele kaart voor een overtreding op Derrick Köhn. Slechts zeven minuten later gebeurde precies hetzelfde, waardoor Musaba met twee keer geel kon inrukken. Het duurde wel lang voordat Willem II écht kon profiteren van de overtalsituatie. De ploeg van Fred Grim scoorde pas in de tweede helft.

Ché Nunnely maakte in de 69ste minuut de openingstreffer op aangeven van Ringo Meerveld. Nunnely kon in volledige vrijheid bij de tweede paal binnentikken. Lang kon de uitploeg daar niet van genieten. Joey Veerman bediende een minuut later Filip Stevanovic, die ontsnapte aan de linkerkant van het veld. Hij kapte naar binnen en schoot de bal bekeken in de rechterhoek: 1-1. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivsie.

Daarna gaf Willem II het helemaal weg. Nick Bakker kopte een kwartier voor tijd de thuisploeg zelfs op voorsprong. Daarvoor had invaller Miquel Nelom zijn eerste gele kaart gepakt. Hij herhaalde na de gelijkmaker wat Musaba al deed: een tweede gele kaart pakken. Met tien tegen tien bleef het 2-1 in het voordeel van Heerenveen.

Het is voor Heerenveen de eerste zege in vijf Eredivisie-wedstrijden. Door de overwinning stijgt de ploeg van Johnny Jansen naar de tiende plaats in de Eredivisie. Willem II blijft negende.