Willem II-fans vormen erehaag voor AZ: 'Mooi dat we ze kunnen belonen'

Reacties

Willem II bereikte donderdagavond ten koste van AZ de finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker en na afloop stormden uitzinnige supporters van thuisploeg het veld op. Tegenover de vreugde van de Tilburgers, stond de enorme teleurstelling aan de kant van het bezoek uit Alkmaar.

Willem II-fans vormen erehaag voor AZ: 'Mooi dat we ze kunnen belonen'

AZ hoopte de vertrekkende coach John van den Brom met een prijs te kunnen uitzwaaien. Dat zit er na de nederlaag van donderdag niet meer in. De spelers van AZ dropen teleurgesteld af, maar keerden uiteindelijk toch nog even terug op het veld, om de meegereisde supporters te bedanken voor de steun. Dat konden de fans van Willem II wel waarderen: zij vormden een erehaag voor de AZ'ers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adrie Koster, coach van Willem II, was niet verbaasd door het mooie gebaar van de Willem II-aanhang. 'Ons publiek is fantastisch, al het hele seizoen', zei de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. 'Als je ze dit (het bereiken van de bekerfinale, red.) dan kan geven als een beloning, dan is dat ontzettend mooi. De finale is een schitterend vooruitzicht, we kijken er ontzettend naar uit. Zoveel kansen krijgen we ook niet om een finale te spelen. We hebben het geflikt, schitterend.'

Til
AZ-aanvoerder Guus Til baalde na afloop als een stekker. Zijn ploeg speelde dit seizoen drie keer tegen Willem II en verloor al deze duels. 'Het was een dramatische wedstrijd, van beide kanten was het ontzettend slecht', bromde Til over het bekerduel van donderdagavond. 'Achteraf gezien was Willem II misschien wel de betere partij. Wij hebben echt een draak van een wedstrijd afgeleverd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.