Van den Brom diep teleurgesteld: 'De droom is vervlogen'

John van den Brom zat in zak en as na de verloren halve finale tegen Willem II. Voor de trainer betekent die nederlaag dat hij na dit seizoen zonder prijs afscheid zal nemen van AZ.

'Dit is voor mij persoonlijk, net als voor de club en de spelers, natuurlijk heel jammer. Ik wilde heel graag met iets tastbaars afscheid nemen, dat heb ik altijd gezegd. Die droom is nu weggevlogen. Ik vind niet dat de kaars nu uit is dit seizoen, want we hebben nog heel veel om in de competitie voor te spelen en daar moeten we nu volle bak voor gaan, simpel', baalde Van den Brom in gesprek met FOX Sports.

AZ was onherkenbaar tegen Willem II, vond de coach. 'We moeten ook eerlijk zijn en stellen dat de manier waarop we vanavond weer gespeeld hebben ook heel teleurstellend is. Behoudens de eerste helft dan, want toen vond ik ons goed agressief, zaten we er goed op, maakten we de juiste keuzes en viel er een prachtige goal. Dat is alles wat je eigenlijk wil als je aan een wedstrijd begint dus dat hebben ze goed gedaan, maar in de tweede helft en de verlenging zijn we vergeten zelf te blijven voetballen. We waren echt heel matig in balbezit.'

Omdat het na ruim 120 minuten nog 1-1 stond, moesten penalty's uitkomst bieden. AZ faalde liefst vier keer, tot verbijstering van Van den Brom. 'De penaltyserie zei alles, ik wist niet wat ik zag. We missen er vier van de vijf. Je kunt altijd zeggen dat de keeper goed heeft gekeept, maar hij pakt er drie klemvast . Dan mag je ook wel aangeven dat ze niet goed genomen werden. Een penaltyserie was na onze wedstrijd het maximaal haalbare, daar moeten we ook niet moeilijk over doen. We hebben vaste nemers, jongens die een goede penalty kunnen trappen, maar ook dat lukte niet. Doodzonde.'