Willem II en Roda JC juichen, ADO lijkt definitief af te haken

Willem II en Roda JC hebben vrijdagavond een overwinning geboekt in de 34ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee leggen zij de druk bij FC Groningen, dat zondag pas speelt tegen VVV-Venlo. ADO Den Haag verloor van Helmond Sport en lijkt directe promotie nu echt te kunnen vergeten.

Willem II
Willem II
4 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Willem II liet de fans vijf dagen na de blamage tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht (1-1) opnieuw schrikken tegen een beloftenploeg. Jong AZ kwam brutaal op voorsprong via Finn Stam, die doelman Joshua Smits verraste in de korte hoek. Via een aangeraakt schot van Max Svensson en een hard ingeschoten bal van Rob Nizet boog Willem II de achterstand in de eerste helft nog om. Na rust stond Jeredy Hilterman op de goede plek om de derde treffer binnen te werken.

De Tilburgers eindigden het duel nog met tien man door een tweede gele kaart van Amine Lachkar. Met een man minder zorgde invaller Michael de Leeuw in de blessuretijd nog voor de 4-1 met een fraaie kopbal. Daarmee staat Willem II nu negen punten voor op nummer drie FC Groningen, dat later dit weekend nog in actie komt.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 4
Roda JC Kerkrade

Nummer twee Roda JC kende een heel eenvoudige avond tegen TOP Oss. Na ruim een kwart wedstrijd stond het al 0-3. Tweemaal was het Arjan van der Heide, een keer met wat geluk en een keer met een slim schot in de korte hoek. Ook Sami Ouaissa pikte een doelpuntje mee. Na een uur liep Václav Sejk de vierde Limburgse treffer binnen. Delano Ladan deed nog iets terug (1-4), maar het mocht niet meer baten voor TOP Oss.

ADO Den Haag
0 - 1
Helmond Sport

ADO Den Haag heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen Helmond Sport. Beide ploegen kwamen maar niet tot scoren en het duel leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. Door een enorme fout achterin van de 22-jarige Gylermo Siereveld, die een bal te kort terugkopte, maakte Martijn Kaars net voor tijd alsnog de winnende treffer voor Helmond Sport. ADO staat nu twaalf punten achter op nummer twee Roda JC en moet zich focussen op promotie via de play-offs.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 4
FC Dordrecht

NAC kende in eigen huis een droomstart tegen het verrassend goed presterende FC Dordrecht. Matthew Garbett, die overigens buitenspel leek te staan, stond binnen een minuut aan het einde van een fraaie Bredase aanval. Daarna was het de beurt aan Dordrecht. Door een droge schuiver van Mathis Suray, het profiteren door Ilias Sebaoui van geklungel achterin en kopgoals van René Kriwak en Korede Osundina stond FC Dordrecht na driekwart wedstrijd met 1-4 voor.

De Graafschap
5 - 1
Telstar
Telstar

De Graafschap heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Telstar. De bezoekers kwamen via Alex Plat nog wel op voorsprong, maar door treffers van Simon Colyn en Xandro Schenk hadden de Superboeren al vrij snel weer orde op zaken gesteld. In de laatste minuten maakte De Graafschap er nog een grote uitslag van. Donny Warmerdam, Schenk (andermaal) en Tristan van Gilst maakten er 5-1 van.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
MVV Maastricht

Het in nood verkerende MVV toonde tegen FC Emmen de nodige veerkracht. Het kwam op achterstand door een briljante ingeving van Vicente Besuijen, die vanuit de middencirkel raak schoot. In de tweede helft maakte MVV er via Mart Remans en Dailon Rocha Livramento 1-2 van. In de blessuretijd kwam de 1-3 op naam van Nicky Souren. Zo verliest FC Emmen ook de eerste wedstrijd na het ontslag van Fred Grim, staat het nu op de twaalfde plek en dreigt het de play-offs te missen.

FC Eindhoven
2 - 5
Jong PSV
Jong PSV

Bij FC Eindhoven was er weer eens reden tot juichen voor Mart Lieder. Voor het eerst sinds zijn terugkeer vond hij het net weer in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd echter wel een vrij bescheiden feestje, want op dat moment stond stadgenoot Jong PSV al met 0-2 voor door goals van Jevon Simons en Mohamed Nassoh. Uit een counter maakte Jong PSV er later 1-3 van via Tai Abed, gevolgd door de 2-3 van Evan Rottier, de 2-4 van Emmanuel van de Blaak uit een strafschop en de 2-5 van Nassoh.