Willem II dendert door onder Maes en staat naast koploper Roda

Reacties

Willem II heeft zaterdagavond Roda JC Kerkrade verslagen (0-1) en staat nu in punten gelijk met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Zo kent Peter Maes een absolute droomstart van zijn dienstverband in Tilburg: zijn eerste vijf wedstrijden heeft de coach allemaal gewonnen.

Willem II dendert door onder Maes en staat naast koploper Roda
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
0 - 1
Willem II
Willem II

Maes werd ruim een maand geleden aangesteld als de opvolger van de weggestuurde Reinier Robbemond en begon met overwinningen op Jong AZ, TOP Oss, De Graafschap en FC Den Bosch. In de laatste drie wedstrijden werd Jeremy Bokila als invaller steeds de matchwinner. Ondanks vijf goals uit drie duels moest de 34-jarige spits ook tegen Roda weer op de bank beginnen.

Deze keer had Willem II geen gouden invalbeurt van de supersub nodig. Matchwinner werd Thijs Oosting, die na een klein kwartier van afstand raak schoot. Enrique Peña Zauner miste kort hierna een uitgelezen kans op de gelijkmaker namens Roda, voordat Ringo Meerveld namens Willem II de lat raakte. Zo leverde de topper van dit KKD-weekend behoorlijk wat spektakel op.

De tweede helft bracht ook genoeg kansen, maar (ondanks de invalbeurt van Bokila na een uur) niet nog een doelpunt. Daardoor eindigde het in 0-1 en heeft Willem II nu evenveel punten als Roda: 23 stuks uit elf wedstrijden. Roda blijft dankzij een beter doelsaldo bovenaan staan. ADO Den Haag staat derde, met 21 punten, maar de ploeg van Darije Kalezic heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan de koppositie maandag met een overwinning op Jong Ajax overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.