Willem II deelt directe dreun uit en sorteert voor op Eredivisie

Reacties

Willem II heeft een gigantische stap gezet op weg naar de Eredivisie. Op eigen veld werd naaste belager ADO Den Haag na een zinderende openingsfase verslagen. Daardoor heeft het nu een flink gat geslagen, in de strijd om een ticket naar de Eredivisie.

Willem II deelt directe dreun uit en sorteert voor op Eredivisie
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Willem II heeft een voorschot op de titel in de Keuken Kampioen Divisie genomen. In een kolkend Koning Willem II Stadion werd de grootste concurrent, ADO Den Haag, na een swingende openingsfase verslagen.

De verwachtingen waren hoog vrijdagavond, toen de Tilburgse thuishaven van Willem II volliep. De thuisploeg is al maanden dé te kloppen ploeg in de competitie, terwijl ADO juist in bloedvorm verkeerde. De runner-up van de KKD won zes van de laatste zeven wedstrijden, waardoor met veel vertrouwen naar Midden-Brabant afgereisd werd.

Een tegenvaller voor de Haagse uitdager was het ontbreken van Joel Ideho. De linksbuiten is een van de smaakmakers van de ploeg van trainer Darije Kalezic, maar moest door fysiek ongemak verstek laten gaan. Overigens had de oefenmeester een prima alternatief voor handen. Alex Schalk mocht namelijk, als Bomber van Breda, zijn basisdebuut maken in het hol van de leeuw.

In Tilburg werd al snel duidelijk dat Willem II niet van plan was de macht in de KKD uit handen te geven. Sterker, na minder dan een kwart van de wedstrijd had het ADO tegen de touwen én op het canvas geslagen. Ringo Meerveld, de dirigent op het middenveld, opende na elf minuten de score (1-0). Daarmee was de storm nog niet gaan liggen, want Jesse Bosch deed meteen daarna op schitterende wijze ook een duit in het zakje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelpunt Derijck te laat
In de rust greep Kalezic in. Schalk bleef in de kleedkamer achter, net als Justin Che. Hij werd vervangen door Timothy Derijck, die na jaren zijn rentree op de Nederlandse velden maakte. Nota bene de Belg maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer, maar genoeg was het niet. Daardoor is het gat door Willem II weer vergroot tot acht punten en werd een voorschot op de titel én promotie naar de Eredivisie genomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier het overzicht van de rest van de KKD.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.