Willem II blijft steken op gelijkspel tegen Jong Ajax, Roda JC profiteert niet

Willem II en Roda JC Kerkrade hebben vrijdag beide naast de volle buit gegrepen in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgse koploper gaf een vroege voorsprong weg.

Willem II
Willem II
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Met zevenmijlslaarzen dendert Willem II door de Keuken Kampioen Divisie. De equipe van Peter Maes leek ook tegen Jong Ajax op een zorgeloze avond af te stevenen op het moment dat Ringo Meerveld na zes minuten zorgde voor de openingstreffer. De talentvolle middenvelder sloeg toe na voorbereidend werk van Nick Doodeman. De Amsterdammers hadden het lastig, maar kwamen na een kwartier toch langszij via Gabriel Misehouy, die koeltjes raak schoot na een chaotische situatie.

Willem II liet zich niet uit het veld slaan en zette direct de jacht op de 2-1 in. De beloften van Ajax bereikten echter de rust met een gelijke stand. Ook in het tweede bedrijf verzuimde Willem II de voorsprong te heroveren. Jeremy Bokila was dreigend met een kopbal en Michael de Leeuw raakte zelfs de lat. Ondanks het gelijkspel blijft de voormalig landskampioen overtuigend koploper.

FC Den Bosch
0 - 0
Roda JC Kerkrade

Promotiekandidaat Roda JC Kerkrade speelde in een duel dat het aanzien nauwelijks waard was doelpuntloos gelijk tegen laagvlieger FC Den Bosch. De Limburgers dwongen bijna geen kans af. Bij de bezoekers moest smaakmaker Sami Ouaissa zich halverwege de eerste helft laten wisselen met een blessure.

Helmond Sport
2 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Het Brabantse onderonsje tussen Helmond Sport en Jong PSV eindigde onbeslist. De bezoekers kwamen twee keer terug van een achterstand. Jevon Simons sloeg in de 27ste minuut toe na de 1-0 van Giannis Botos en Wessel Kuhn verzorgde de 2-2 nadat Anthony van den Hurk de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong had gezet. Bij Jong PSV kwam Isaac Babadi niet in actie, hoewel de middenvelder deze week wel meetraint met de beloften van de Eindhovenaren.