Wijzigingen bij Italië: 'Nu misschien wel enige kans'

Reacties

Bondscoach Roberto Mancini van Italië zal zondag wijzigingen aanbrengen in zijn basis. De Europees kampioen van 1968 is al zeker van de volgende ronde en speelt tegen Wales louter om de groepswinst.

Wijzigingen bij Italië: 'Nu misschien wel enige kans'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 0
Wales
Wales

'Het wordt onze derde wedstrijd in tien dagen. Sommige spelers zijn moe. Dit kan ook weleens het enige moment in het toernooi worden om te rouleren', laat Mancini optekenen in gesprek met Sky Sport Italia.

Mogelijk komt Marco Verratti voor het eerst in actie dit EK. 'Hij is nog steeds niet honderd procent fit, maar hij kan veel compenseren met zijn technische kwaliteiten. We beslissen morgen of hij start of dat we hem laten invallen.'

Italië zette zowel Turkije als Zwitserland met 3-0 opzij. De ploeg van Mancini heeft zondag aan een gelijkspel genoeg om Wales voor te blijven en bovenaan Groep A te eindigen. 'We willen zeker de poule winnen. Ik verlang van mijn spelers dat ze precies zo spelen als altijd.'

De winnaar van Poule A duelleert in de volgende ronde met de nummer twee van Groep C: Oekraïne of Oostenrijk. De nummer twee van Poule A komt de nummer twee van Groep B tegen, de poule van België, Finland, Rusland en Denemarken.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.