Wijnaldum in Italië massaal aangewezen als slechtste speler in finale

Reacties

De finale van de Europa League 2022/23 is er een om heel snel te vergeten voor Georginio Wijnaldum. Eerst kreeg hij van zijn trainer José Mourinho al het slechte nieuws dat hij op de reservebank zat en vervolgens viel hij ook nog uitermate beroerd in.

Wijnaldum in Italië massaal aangewezen als slechtste speler in finale
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Met nog ruim twintig minuten aan reguliere speeltijd te gaan, kwam de Nederlander binnen de lijnen voor doelpuntenmaker Paulo Dybala. Met een stand van 1-1 hoopte Mourinho daarmee de grip op de wedstrijd weer wat terug te krijgen, maar Wijnaldum deelde in de Romeinse malaise die in die fase van de wedstrijd aan de gang was.

In het kleine uur dat hij uiteindelijk meedeed, had de Nederlander slechts vijftien balcontacten. Zijn passnauwkeurigheid was 69 procent en hij won geen enkel duel. Dat zorgde ervoor dat hij in de Italiaanse kranten massaal als slechtste speler van het veld werd aangewezen.

Bij Corriere dello Sport kreeg hij een 5, het laagste cijfer van allemaal. Datzelfde cijfer kreeg hij bij La Gazzetta dello Sport, samen met Leonardo Spinazzola eveneens het laagst. Ook Corriere della Sera gaf hem een 5, alleen Roger Ibanez had daar een lager cijfer. La Republicca was het meest kritisch en gaf hem een 4. Ook bij Il Romanista was hij de laagst beoordeelde speler met een 5, net als bij Il Tempo, waar Wijnaldum een 4,5 kreeg. De enige krant waar hij een voldoende kreeg, was bij Il Messaggero (5,5).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.