Wielrencoach en psycholoog voor Engelse WK-ploeg

Reacties

In de voorbereiding op het WK zoekt de Engelse bondscoach Roy Hodgson hulp van buitenaf. Ook het penaltysyndroom wordt aangepakt.

Wielrencoach en psycholoog voor Engelse WK-ploeg

Dave Brailsford heeft naam gemaakt in Engeland als de man achter het huidige succes van het Britse wielrennen. Hodgson heeft eerder al aangegeven dat hij graag een beroep doet op succescoaches uit andere disciplines om ervaringen uit te wisselen.

Met Brailsford is nu afgesproken dat die voor het vertrek eind mei naar trainingskamp in Miami de Engelse internationals gaat toespreken. Inzet van het onderhoud is de mentale voorbereiding op het WK. 'Ik kijk er naar uit', zegt Hodgson. 'Misschien kan Brailsford de spelers iets bijbrengen over hoe om te gaan met de kans te schitteren op zo'n groot toernooi.'

Om de mentale weerbaarheid van de internationals te vergroten overweegt Hodgson ook een psycholoog toe te voegen aan zijn staf. Dit vooral om de druk bij een strafschoppenreeks het hoofd te bieden, want Engeland heeft wat strafschoppen betreft geen goede score. Van de zeven keer op een eindtoernooi kwamen The Three Lions slechts één keer als winnaar uit een penaltyreeks.

'We moeten weten dat we er klaar voor zijn als het erop aankomt', aldus Hodgson, die op het EK in 2012 zijn ploeg na strafschoppen zag sneuvelen tegen Italië. 'Het moet gaan om de instelling, het vertrouwen bij de spelers de krantenkoppen van de volgende dag uit het hoofd te kunnen bannen. Als een psycholoog dat kan bewerkstelligen, dan zouden we zeer, zeer blij zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.