'Wielaert geen optie voor Jol tijdens uitduel met RKC'

Ajax mist komende zondag tijdens de competitiewedstrijd bij RKC Waalwijk zijn twee centrale verdedigers, maar dat betekent niet dat Robbie Wielaert (foto) weer in beeld komt.

'Wielaert geen optie voor Jol tijdens uitduel met RKC'

De verdediger, die begin 2009 overkwam van FC Twente, kwam dit seizoen drie wedstrijden in actie namens de ploeg van trainer Martin Jol - na het verloren uitduel met PSV werd hij vervangen - en waarschijnlijk blijft het bij dat aantal. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen moeten door een schorsing de wedstrijd in Waalwijk missen en een van de vacante posities zal worden ingevuld door de Spanjaard Oleguer.

Naast de voormalig Barcelona-verdediger kan Jol kiezen voor Rasmus Lindgren, die herstellende is van een knieblessure, of voor een back. Gregory van der Wiel zou centraal geposteerd kunnen worden, waardoor zijn positie als rechtsback overgenomen wordt door George Ogararu. Ook zou Vurnon Anita naast Oleguer kunnen spelen, waardoor Urby Emanuelson een linie terugzakt.

'Vorig seizoen heb ik daar in de voorbereiding gespeeld', aldus Anita in gesprek met De Telegraaf. 'En in de jeugd stond ik ook geregeld centraal achterin. Ik zou ook op de rechtsbackpositie kunnen spelen. Ik heb daar wel eens gestaan, maar niet supervaak. Het wordt zeker puzzelen, maar ik ga ervan uit dat de trainer hierin een goede beslissing neemt.'

Bekijk hier al onze video's