Wiegmans Lionesses beginnen WK met zuinige zege

Reacties

De damesploeg van Engeland is het WK zaterdag begonnen met een nipte zege op Haïti. De ploeg van Sarina Wiegman had een strafschop nodig om de winst binnen te halen tegen de Caribische opponent.

Wiegmans Lionesses beginnen WK met zuinige zege
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Haïti
Haïti

De eerste grote kans was voor Haïti, dat het weinige balbezit uitstekend benutte. Roselord Borgella schoot vlak voor de Engelse doelvrouw Mary Earps naast. Nadat de VAR een eerder penaltymoment voor de Engelse vrouwen wegwuifde, was het na 25 minuten wél raak. Ook in de achtste wedstrijd van het toernooi werd een strafschop toegekend, er was nog geen enkele ontmoeting zonder een penalty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Georgia Stanway faalde vanaf elf meter, of beter gezegd: Kerly Théus verrichtte een knappe redding. Daarbij had de keepster van Haïti alleen veel te vroeg bewogen, zodat Stanway in de herkansing mocht. Deze keer kende ze geen genade. De Haïtiaanse dames lieten het niet op zich zitten en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit.

Aan de overkant speelde Théus een sterke partij, zodat het in de slotfase nog echt spannend werd. Earps redde de meubelen toen Roseline Eloissaint alleen op haar afkwam, zodat Wiegman zag hoe haar ploeg de driepunter bibberend over de streep trok. De andere wedstrijd in Groep D gaat tussen Denemarken en China en begint om 14.00.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.