Wiegman voor de zevende (!) keer genomineerd voor FIFA-prijs

Reacties

Sarina Wiegman is genomineerd voor de The Best FIFA Women's Coach-award. Voor de bondscoach van de Engelse dames is het de zevende keer dat ze kans maakt op die eretitel.

Wiegman voor de zevende (!) keer genomineerd voor FIFA-prijs
© Pro Shots

Wiegman reikte deze zomer met Engeland tot de finale van het WK, waar Spanje uiteindelijk nipt te sterk was. Die verloren eindstrijd was een teleurstelling, maar het zilver was alsnog de beste prestatie uit de geschiedenis van het Engelse vrouwenvoetbal op wereldkampioenschappen.

Wiegman is samen met vier andere coaches genomineerd. De andere kanshebbers zijn: Peter Gerhardsson (Zweden), Jonathan Giraldez (Barcelona), Tony Gustavsson (Australië) en Emma Hayes (Chelsea).

Voor Wiegman is het dus alweer haar zevende nominatie voor de FIFA-prijs, die sinds 2016 wordt uitgereikt. Alleen bij die eerste uitreiking eindigde Wiegman niet op het podium. Sindsdien won ze de prijs drie keer, werd ze tweemaal tweede en één keer derde. Ter vergelijking: geen enkele andere coach uit het vrouwenvoetbal wist vaker dan twee keer op het podium te eindigen.

Beste speelsters
Ook de genomineerden voor de The Best FIFA Women's Player-award zijn bekend. Onderstaande zestien speelsters maken kans om de opvolger van Alexia Putellas te worden, dit jaar zitten er geen Nederlandse speelsters bij: Aitana Bonmatí, Linda Caicedo, Rachel Daly, Kadidiatou Diani, Caitlin Foord, Mary Fowler, Alex Greenwood, Jennifer Hermoso, Lindsey Horan, Amanda Ilestedt, Lauren James, Sam Kerr, Mapi León, Hinata Miyazawa, Salma Paralluelo.

Bekijk hier de nominaties bij de mannen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland Vrouwen
Meer over Engeland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.